Partnergruppen hos RUM. Foto: Jakob Lerche Fotografi

Arkitektfirmaet RUM med smalt overskud trods konkurser og udsatte projekter

Det har ikke været nemt at drive arkitektvirksomhed i 2022, og derfor er Karin Elbek, der er partner og adm. direktør i arkitektvirksomheden RUM, også godt tilfreds med, at det alligevel lykkedes at slutte året med sorte tal på bundlinjen. 4,3 millioner kr. lød resultatet før skat på ud af en omsætning på næsten 60 millioner kr.

Og det altså på trods af, at rigtigt meget gik anderledes end forventet.

– Ved indgangen til 2022 stod vi med en solid ordrebog. Men det varede ikke længe, før flere samarbejdspartnere gik konkurs. Det betød, at flere større projekter standsede pludseligt. Samtidig blev konkurrencer ikke gennemført på grund af budgetoverskridelser, og stort set alle almene nybyggerier blev sat på standby, fortæller Karin Elbek om det forgange annus horribilis.

En af forklaringerne på, at det trods alt ikke gik værre, er at RUM de senere år netop har rustet sig til, at markedet kan vende med kort varsel.

– Vi har gennem flere år arbejdet bevidst for at skabe en robust forretning, der har flere ben at stå på, så da markedsturbulensen opstod, satte vi ind på vores muligheder for både at spænde bredt i paletten af ydelser, og vi takkede ja til flere mindre opgaver end normalt, siger Karin Elbek.

Hvad 2023 angår, er ordrebeholdningen “fornuftig”, og fokus vil blandt andet være på større bæredygtighed.

– Vi fortsætter implementeringen af strategi for en arkitektur, hvor de tidlige valg har størst effekt for både planeten og for alle aktører i værdikæden. Vi går også ind i det nye år med skærpede ambitioner for fremtidens attraktive og socialt ansvarlige arbejdsplads, siger Elbek.

RUM er grundlagt i Vejle for mere end 50 år siden og har i dag 65 medarbejdere fordelt på kontorerne i Horsens og København.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder