Den tidligere politistation, Station 2, i St. Kongensgade i centrum af København.

Boligprojekt til 275 millioner kr.: Gefion Group køber politistation i St. Kongensgade

Den tidligere Københavns Politi Station 2 i St. Kongensgade bliver nu udviklet til 78 studieboliger og et supermarked. Gefion Group køber de to centralt beliggende ejendomme af Ejendomsselskabet Norden med en projektværdi på cirka 275 millioner kr.

St. Kongensgade 100 er på 3.300 kvm. og ombygges til 78 studieboliger med 700 kvm. i stueetagen, som ventes udlejet til en supermarkedskæde. St. Kongensgade 106 er 1.650 kvm. og udvikles til 17 lejligheder med 150 etagemeter i stuen, som også udlejes til detailhandel. Samlet udgør projekterne 5.000 kvm. Over Byen Arkitekter, der er specialiseret i omdannelse af ældre ejendomme, tegner det nye projekt.

– Der er et godt marked for studieboliger i København. Lige nu venter 15.000 unge på en studebolig. Studieboliger er kendetegnet ved en stabil udlejning og et let stigende huslejeniveau. En fremtidig investor kan derfor regne med et godt, langsigtet afkast, siger udviklingsdirektør Henrik Nissen, Gefion Group og fortsætter:

– Begge ejendomme er købt af Ejendomsselskabet Norden, som har ejet ejendommene i godt et år. Der er fortsat mange spændende ejendomme i markedet, men disse to ejendomme er særligt unikke ved deres gode beliggenhed og potentiale for udvikling af boliger og detail. Vi har erfaring med at realisere den type potentiale, og derfor kan vi gå ind i en opgave som denne.

Gefion Group har specialiseret sig i konverteringer. Gefion Group forventer at kunne betale et afkast til sine investorer på 4 procent for St. Kongensgade 100 og 106 med et afkast til investor, hvilket tilbageregnet betyder en samlet projektværdi på cirka 275 millioner kr. Og planen er, at Gefion Group efter færdigudviklingen vil sælge ejendommene til en eller to institutionelle investorer.

Sådan forestiller Over Byen Arkitekter sig, at den tidligere politistation kan komme til at se ud som studieboliger.

St. Kongensgade 100 er Gefion Groups tredje studieboligprojekt på vej på et halvt år. Omkring årsskiftet udviklede Gefion Group 228 ungdomsboliger med en projektværdi på 250 millioner kr. i Valby ved Gl. Køge Landevej og solgte projektet til en investor. I maj var det 171 studieboliger i Søborg med en projektværdi på 210 millioner kr.

– Det er to spændende ejendomme med en fantastisk central beliggenhed og et godt potentiale for udvikling. Nr. 100 har en god størrelse og grundplan, som giver mulighed for at ombygge den til velfungerende ungdomsboliger med køkken, bad og opholdsrum. Ungdomsboligerne, der vender ind mod gården får tillige egen altan, der vender mod øst og syd. Nr. 106 er en 150 år gammel herskabsejendom med klassiske kvaliteter og en smuk facade. Den trænger dog til en opdatering til moderne standard. Vi indretter 17 lejligheder – de fleste på 60-80 kvm., – som der er stor mangel på i København, siger Henrik Nissen.

Gefion Group omsatte i 2016 for 211 millioner kroner med et overskud før skat på 67,3 millioner kr. Egenkapitalen udgør 74,8 millioner kr. Gefion Group arbejder i øjeblikket med udviklingen af 140.000 kvm. med 2.700 boliger plus erhverv. I pipelinen er der yderligere 50.000 kvm. med cirka 1.000 boliger. Projektværdien er i alt på fire milliarder kr. De fleste med en tidshorisont på 18-24 måneder.

Læs også Gefion vil have 90 private investorer med til at udvikle 171 boliger i Søborg





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder