Her er de nominerede til Årets Projekt

Projektgår til det bedste og mest bemærkelsesværdige nye projekt i 2016/2017. Prisen kan gives for energirigtighed, for en nyskabende projekttype eller mest sandsynligt for projektet som helhed, for den arkitektoniske udformning eller for en særlig beliggenhed. Der er mange priser også i Danmark, der belønner og priser arkitekter. Projektprisen vil derfor oftest gå til den bygherre/team, der har stået bag et projekt og været ham eller hende, der har valgt at bevilge pengene.

I år er følgende nomineret:

En sag, der i mange år syntes umulig stod færdig i juni 2017. Scala, der var en skamplet på centrum af København, er forvandlet til Axel Towers. Med ejendomsselskabet Norden som udvikler, ATP Ejendomme, Industriens Pension og PFA som ejere, Gorrissen Federspiel som ankerlejer og med en lillebror til Michelinrestaurant AOC som kulinarisk toppunkt kommer det samlede areal på 40.200 kvm. nu til at være en aktiv arkitektonisk perle, der med sin omkringliggende bypark løfter den danske hovedstads centrum.

Med hårde odds født midt i krisen er Kulturhavn Gilleleje i dag virkelighed. I et helt unikt samarbejde med Gilleleje Brugsforening med 16.500 medlemmer som bygherre og den lokalt forankrede projektudvikler Michael Nyboe, der dengang var i Momentum, har Skovhus Arkitekter skabt et unikt hus, der skal være det ”mentale fællesrum for samfundet Gilleleje”. Koncert og foredragssale, biografer, restaurant, café, bibliotek og lokale forsynings butikker er blevet forenet i et hus, der er åbent året rundt.

Pakhusene er et markant projekt på Aarhus Ø. Det består af fem punkthuse på tilsammen ca. 35.000 kvm. PFA har købt projektet af udvikler Rune Kilden og Claus Hommelhoff. Det rigtig spændende ved Pakhusene er, at de er skabt som et multifunktionelt og innovativt projekt bygget på fællesskabstanken. Projektet henvender sig både til de visionære virksomheder og de moderne, urbane boligkøbere, som tænker ud af boxen og lægger vægt på kvalitet og active-easy-living.

Fælledhusene: Som en del af Kvartersplanen for Arenakvarteret i Ørestad Syd, har Zeso Architects designet 56 nye rækkehusboliger på i alt ca. 7.000 kvm. Rækkehusene er udviklet af Bonava og er allerede udsolgt. Bebyggelsen er med til at skabe en hybrid mellem traditionelle rækkehuse og etagebyggeri, men nomineres især på grund af et unikt samarbejde og en tidlig konstruktiv dialog med alle interessenter omkring muligheder og begrænsninger indenfor lokalplanens rammer, hvor projektet ikke mindst er lykkedes, fordi der har været skarpt fokus på de økonomisk mest fordelagtige byggesystemer og løsninger og tidlig inddragelse af fagentreprenører.

Experimentarium i Tuborg Havn i Hellerup er nomineret for den omfattende ombygning i perioden 2010-2017, hvor Experimentarium har gennemgået en større forvandling til en arkitektonisk spændende bygning, der kombinerer det nye med det gamle. Der er tale om et af de stadig flere utrolig spændende museumsbyggerier, der udfordrer for spændende nytænkning. Ombygningen er tegnet af Cebra, mens de udfordrende konstruktioner, der har ført til nomineringen, er blevet virkelighed med hjælp fra Orbicon.

Se alle og stem her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder