Ringsted Outlet ved juletid. Foto: Ringsted Outlet/CBRE.

Patrizia køber Ringsted Outlet for 390 millioner kroner

Ringsted Outlet, der kalder sig selv “Danmarks eneste rigtige outletby” og omfatter 48 butikslejemål og tre restauranter, er solgt.

Det er Agat Ejendomme og Capman Real Estate, der hver afhænder 50 procents ejerskab til køberen, Patrizia. Her indgår centret i den såkaldte TransEuropean VII LP-fond.

Ifølge en fondsbørsmeddelelse fra Agat Ejendomme er salgsprisen 390 millioner, som altså fordeles med halvdelen til hver af sælgerne.

– Med en succesfuld udvikling står centret nu over for en udvidelse til bestående og nye lejere, hvilket gjorde det naturligt at afsøge markedet for mulige købere, skriver Agat Ejendomme i meddelelsen.

Har vist modstandsdygtighed over for corona
Centret, der ligger ved motorvejsafkørsel 36 på E20-motorvejen, blev indviet i 2008, og omfatter i omegnen af 13.400 kvm udlejet areal. Blandt lejerne er kendte internationale mærkevarer som Hugo Boss, Nike, Adidas, Levi’s og Peak Performance.

Capman Real Estate købte sig ind i centret i 2016. Torsten Bjerregaard, der er Managing Partner hos Capman Real Estate, summerer erfaringerne med ejerskabet op:

– Outletcenter-markedet har vist sig at være utroligt modstandsdygtigt, og omsætningen i Ringsted Outlet overgår nu niveauerne før corona. De nye shoppingvaner, der er opstået over de seneste par år betyder, at outlet-butikker er mere populære, end de nogensinde har været. Kunderne vender tilbage til oplevelsesbaseret detailhandel og fortsætter med at efterspørge nedsatte højkvalitetsvarer i et komfortabelt, udendørs miljø, siger han.

CBRE: Dansk detailsektor er attraktiv
CBRE, Kromann Reumert og EY har alle bidraget til, at handlen gik igennem som rådgivere for sælgerne.

Hos CBRE siger Christian Bro Jansen, der er Head of Capital Markets:

– Den danske detailsektor fortsætter med at vise modstandsdygtighed med stabile besøgs- og omsætningstal på trods af de seneste års udfordringer. Investorerne finder det risikovægtede afkast attraktivt sammenlignet med andre segmenter inden for fast ejendom og leder aktivt efter muligheder her, siger han.

Patrizia fik rådgivning af Bruun & Hjejle, DLA Piper, PwC, KHR og Colliers.

Salget forventes gennemført 31. januar næste år.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder