Home - Estate Media
(illustration: Home)

Home: Interessen for huse stiger, mens interessen for lejligheder daler

Antallet af fremviste ejerlejligheder er faldet med 3,5 procent i forhold til for et år siden. Der har dog været udsving undervejs. Antallet af fremviste huse har udviklet sig i en opadgående retning, sådan at niveauet i juni lå 7,8 procent højere end i juni måned sidste år. Overordnet indikerer det en stigende efterspørgsel på huse.

– Køberne viser til stadighed større interesse for husene, og interessen er set over de seneste 10 år relativ høj. Det samme gælder for lejlighederne, men her svinger formkurven mere, og den fik et knæk i juni med et fald på 0,9 %, mens husene steg med 0,9 %, viser fremvisningsindekset fra Home og Danske Bank, siger relationschef hos Home, Mads Ellegaard.

Han mener, at det er danskernes bedre økonomi, der får dem til at drømme om hus.

– Husene har medvind mange steder i landet, og det er især en god økonomi hos de danske familier, der bærer fremgangen. Vi ser både nye købere på fremvisningerne, der får hjælp af de lave renter, gode jobmuligheder og flere penge mellem hænderne Siden 2012 har en familie med to voksne og to børn i snit fået 2400 kr. mere mellem hænderne hver måned, viser Danske Banks beregninger – og den ekstra købekraft smitter også af på hussalget. Vi ser også flere anden- og tredjegangskøbere, der for alvor griber de gode tendenser til at få solgt og finde et andet hjem, siger han.

Lige nu er det mest presserende hos landets ejendomsmæglere, at der kommer flere boliger til salg, så der er noget at vise frem. Et faldende udbud og hurtige salg lægger et pres på køberne, der skal handle hurtigere.

– Det presser også udbudspriserne op, fordi det mange steder er sælgers marked. Når det er sagt, så handler det fortsat om at sætte den rigtige, skarpe pris fra start – særligt i områderne hvor priserne allerede er steget meget. Men også i områder, hvor markedet godt nok er på vej frem, men fra et lavt niveau og hvor det fortsat er køberne, der sætter takten. Hvis prisen bliver sat for højt, holder køberne sig væk, siger Mads Ellegaard.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder