Peter Lassen - Estate Media
(foto: Colliers)

Colliers: Fremtidens vinderkommuner ligger i Region Hovedstaden

Ishøj er den kommune i Danmark, der med 15,6 procent spås at opleve størst befolkningstilvækst de næste 10 år, og på top-ti-listen over størst forventet vækst er kun to kommuner uden for Region Hovedstaden. Bundskraber er Lemvig, der vil opleve størst tilbagegang. Her spår Danmarks Statistik en negativ befolkningsvækst på 9,2 procent.

Analytiker Joseph Alberti fra Colliers ser en klar tendens til en søgning mod provinsen, når investorerne køber op. Dette kan synes underligt, når den største befolkningstilvækst finder sted i Region Hovedstaden. Forklaringen er, at der lige nu efterspørges langt flere ejendomme end der er til salg, og derfor søger investorerne mod alternative beliggenheder.

– På trods af, at otte ud af kommuner i top-ti ligger i Region Hovedstaden, er der god vækst i flere provinsbyer, bl.a. Horsens, som spås en vækst på 9,7 procent, siger Joseph Alberti, Colliers International

– Nogle har kaldt den nuværende situation for party i provinsen, hvilket måske er at stramme den, men vi kan godt nikke genkendende til tendensen hos Colliers. Vi har stor efterspørgsel på ejendomme i provinsen, men størst søgning er der dog fortsat mod København og Aarhus, siger Joseph Alberti.

Læs Estate Medias seneste magasinudgave, hvor netop “Party i provisen” tages op.

– Vi ser, at investorerne søger mod byer med størst befolkningstilvækst, og kommuner, der er gode til at byplanlægge, så deres byer bliver attraktive at leve og arbejde i. Hidtil har København og til dels Aarhus været de mest søgte byer, hvilket de helt sikkert også vil være fremover. Men så længe der, som nu, er ubalance mellem udbud og efterspørgsel på investeringsejendomme, så vil provinsen også kunne være med, siger Peter Lassen, COO og erhvervsmægler, Colliers International, og tilføjer:

– Party i provinsen er en fest for de få, begrænset til få byer. Og ser vi på befolkningstilvæksten, så er 8 ud af 10 byer på Top10 beliggende ikke bare i Region Hovedstaden, men ret tæt på København. Der er ikke så meget fest i f.eks. Lemvig eller på Ærø, siger Peter Lassen.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder