Gellerup - Estate Media
(foto: Effekt og 3XN)

3XN og Effekt videre i konkurrencen om sports- og kulturcenter i Gellerup

Gellerup har store udfordringer med integration af en stor etnisk befolkning, men forsøger med byfornyelse at skabe et inkluderende bydesign, som skal få områdets beboere til at føle sig som en del af Aarhus og den storbystrategi, som kommunen har.

 

Som led i dette, har kommunen søsat en konkurrence om at tegne Gellerups nye kulturcenter Sport- og Kulturcampus, og 3XN er med Effekt gået videre i konkurrencen.

– Vi har fokuseret på et tryghedsskabende design, hvor vi arbejder med bygningsformer, materialer og landskab. De naturlige opholdszoner langs husenes kanter giver en menneskelig skala, og de varme træfacader understøtter bygningernes organiske og bløde udtryk, der står i kontrast til Gellerups rektangulære geometri, siger Kim Herforth Nielsen, 3XN’s grundlægger og kreative direktør.

Sports- og Kulturcampus skal efter planen blive en ny stor attraktion med tilbud og faciliteter til en bred målgruppe inden for bevægelse, kultur og ophold som fx Gellerup Bibliotek, Verdensbadet og Byparken, der alle forbindes af det centrale og vigtige samlingspunkt, Verdenspladsen.

Ambitionerne er høje. Med op mod 600.000 besøgende om året får Sports- og Kulturcampus en tiltrækningskraft på niveau med byens største og mest kendte attraktioner.

– Arkitektur kan tilføre vækst til en by, sociale kvaliteter og attraktionsværdi. I den forbindelse er vi klar over, at det er vigtigt at forstå de forhold, der allerede eksisterer og gør stedet specielt og bygge videre på dette for at skabe en attraktiv bydel med et blomstrende liv, en mangfoldig beboersammensætning og en oplevelsesrig arkitektur, siger Kim Herforth Nielsen.

Effekt står desuden bag helhedsplanen for transformationen af Gellerup fra 2009 og har siden også vundet konkurrencen om landskabsplanen og byparken.

– Vi er fantastisk stolte og glade for at få lov til at arbejde videre med ideerne fra vores helhedsplan for Gellerup-Toveshøj og det nye Bypark. Sports- og kulturcampus kan blive bindeleddet mellem den nye bygade og bypark, men også en attraktor for hele Aarhus, siger Tue Foged, partner hos Effekt.

Udover 3XN, er schmidt/hammer/lassen/ architects og CEBRA videre i konkurrencens anden del.

3XN arbejder sammen med et rådgiverteam, der består af EFFEKT, Karres en Brands, Buro Happold og GXN.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder