Kendte ejendomsfolk overtager Gallerierne i Hillerød og 3-cifret milliongæld

Selskabet bag det gældsplagede shoppingcenter Gallerierne er blevet solgt til en investorkreds, som dermed overtager en trecifret milliongæld. Gallerierne er et 20.000 kvm stort shoppingcenter i centrum af Hillerød, som på trods af flere forsøg på en turn-around fortsat har udfordringer.

Det har været en lang forhandlingsproces på ni måneder, men nu er investorkredsen gået i gang med at undersøge mulighederne for at tiltrække lejere til butikkerne.

– Vi er glade for at opnå enighed, men det er jo en udfordring. Nu skal vi finde ud af, hvad vi kan, og hvad vi ikke kan. Jeg tror, at man skal tænke helt nyt. Der er rigtig mange muligheder, og vi har mange gode idéer, som vi er i gang med at undersøge i tæt samarbejde med kommunen, siger projektdirektør Tom Høeg på vegne af ejerkredsen.

Ejerkredsen lægger vægt på, at Hillerød har en befolkning med en høj købekraft, at der er gang i meget nyt boligbyggeri, og at der er mange nye projekter som blandt andet supersygehus og campus på vej.

– Som det første er vi i gang med at gennemgå ejendommen byggeteknisk for at se, hvad der kan og skal gøres, så alle muligheder med ejendommen bliver afdækket. Der bliver nok at arbejde med, men ting tager tid, så vi skal være omhyggelige og påpasselige, for at finde den rigtige anvendelse og den rette sammensætning af butikker og servicekoncepter, som matcher placeringen, siger Tom Høeg.

Investorgruppen består af Peter Aandahl, Preben Linder Thomsen, Niels Gram-Hanssen, Ulrik Byg Stengaard og Tom Høeg.

Tom Høeg drev virksomheden Riisbøll Høeg Holding, som i 2011 gik konkurs med et underskud på 87 millioner kr.

– Den sag er glemt nu. Jeg er ikke gået personligt konkurs, og jeg har betalt mine regninger, siger Tom Høeg, der med købet af Gallerierne starter på en frisk sammen med erfarne folk fra branchen herunder advokat Niels Gram-Hanssen, der er en af de 6 danske advokater indenfor ejendom, der ligger på Legal500-listen over anbefalede topadvokater.

Preben Linder Thomsen sad som adm. direktør i Keops i cirka et år fra 2007 til 2008. Han var chef i det svenske ejendomsforvaltningsselskab Genestas danske afdeling indtil juni 2016.

Den nye ejerkreds har mødt stor velvilje fra Hillerød Kommune, hvor man har fået tilsagn om stor samarbejdsvillighed for at hjælpe den nye investering på vej og rette op på centerets økonomi.

– Det er rigtigt spændende, at der nu bliver arbejdet med Gallerierne. Vi ser frem til det fortsat gode samarbejde og til at høre om de planer, udviklerne kommer med, siger Hillerøds borgmester Dorte Meldgaard.

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder