Ugen i Ejendom: Nybolig Erhverv-salg overraskede ejendomsbranchen

Salget af Nybolig Erhverv blev ugens store nyhed ikke bare for ejendomsbranchen generelt men også for partnerne i kæden selv. Flere havde godt fornemmelse af, at noget var på vej, men den konkrete konstellation var de ikke bekendt med.

Investor Claus Hommelhoff blev sammen med Nybolig Erhverv-partner i Aarhus Erik Andresen og Domis-stifter Lars-Erik Larsen ejer af det brand, som de 24 forretninger i kæden er en del af. En virkelig interessant handel på flere måder. For det første vælger en af de store finansielle virksomheder at gå den modsatte vej i forhold til de sidste mange års satsning på at komme tættere på alle slags kunder. Nykredit har erkendt, at synergieffekterne af erhvervsdelen ikke er store nok. Det gør det selvfølgelig interessant at holde øje med om Danske Bank koncernen og Nordea får samme tanker.

Så er der køberne: Et overraskende team på flere måder. Ingen tvivl om, at det alle er meget professionelle folk med stort indblik i ejendomsbranchen. Erik Andresen fra mæglersiden og de to øvrige fra investorside. Men her kommer naturligvis også et dilemma. Det er kun få udgaver af Estate Magasin siden, at vi så nærmere på integritet og henholdsvis mæglere og advokater: For hvordan sikrer man, at mægleren er 100 procent uafhængig, hvis han selv investerer i ejendomme. Det er der mange løsninger på i markedet i dag, og det kommer der med det nye ejerskab naturligvis også behov for at tage stilling til.

Det næste er hele go-to-market delen. Helt lavpraktisk, hvad skal kæden så hedde i 2018, hvor den senest skal skifte navn, hvordan kommer samarbejdet til at være, når der ikke er hensyn at tage i forhold til at være en stor finansiel koncern og kommer alle de nuværende partnere til at ønske at fortsætte under nyt ejerskab?

Læs De køber Nybolig Erhverv af Nykredit

Estatemedia.dk snakkede denne uge med nogle af de markante profiler, der ejer forretninger i Nybolig-kæden og her var både Odense-partner Bent Jensen og Trekantområdet-partner Peter Bauer Mols meget spændte på, hvad der kommer til at ske konkret i den nye konstellation.

– Jeg tror at vi kommer til at få mere selvstændige kommandoveje i stedet for at være en del af et stort system. Det bliver nyt for os, og jeg tror, at der kommer noget godt ud af det, sagde Bent Jensen til estatemedia.dk.

Læs Nybolig Erhverv mæglere ser positivt på nye ejere

Samtidig understregede han også, at mæglerne nu venter spændt på hvem den nye profil, der skal tegne kæden, vil blive.

Claus Hommelhoff er i det hele taget investeringsmæssigt meget aktiv i øjeblikket. Ikke mindst sammen med makkeren Rune Kilden, som han vandt Lighthouse projektet i Aarhus sammen med for nylig. Det er dog ikke sammen med Claus Hommelhoff, at Rune Kilden i den forløbne uge kunne glæde sig over, at han har vundet muligheden for at bygge hotel sammen med BIG og Scandic på Aarhus Ø men med Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen. Dermed fik den norske storinvestor Petter Stordalen, der ellers går sin sejrsgang over hele Norden og udbygger porteføljen markant, ikke mulighed i denne omgang for at komme ind på det aarhusianske marked. Men mon ikke Petter Stordalen, der ikke er kendt for at give op, vil udforske andre muligheder for at få sin Choice-brand til Aarhus i de kommende måneder.

Læs Kilden, BIG, Holch Povlsen og Scandic fejede Stordalen af banen i Aarhus

Ungdomsboliger lå også højt på dagsordenen denne uge. Det gælder både det projekt, som projektudviklingsselskabet Gefion vil udbyde i Søborg til op til 90 småinvestorer, der hver køber sig ind i omdannelsen af en tidligere erhvervsejendom til 171 ungdomsboliger.

Læs Gefion leder efter 90 private investorer til ungdomsboligejendom i Søborg

Men det gælder også nyheden om, at Københavns Kommune nu vil give lov til at opføre 800 midlertidige ungdomsboliger rundt omkring i kommunen. Midlertidigheden er endda 10 år, så det åbner nye muligheder for kreative developere.

Læs Københavns Kommune vil lade opføre 800 midlertidige ungdomsboliger

Efter lang tids tilløb er der nu også for alvor sat gang i omdannelsen af den centrale Østerport Station midt i København. Fokus Asset Management kunne oplyse, at planerne nu er så langt, så de for alvor er gået i markedet efter lejere til projektet, der kommer til at koste 200 millioner kr. I betragtning af mængden af rejsende har Østerport længe mere lignet en provinsstation end en travl københavnerstation, og det bliver en stor gevinst for området, når stationen og det omkringliggende område står færdig i ny forklædning.

Læs Fokus investerer 200 millioner kr. i ombygning af Østerport

Butikkerne omkring Ikea i Taastrup blev også overraskende solgt i denne uge. Det var Ikeas investorselskab, IKEA Centres, der selv formidlede handlen af butikker i forbindelse med en Ikea i Tyskland, Frankrig, Polen samt Sverige, Danmark, Tjekkiet, Schweiz og Finland for i alt €900 millioner.

Læs Ikea sælger centre til Pradera over hele Europa

Lige tiltrådt og offentliggjort som ny adm. direktør i JJW Arkitekter kunne Nina Kovsted offentliggøre et regnskab for arkitektvirksomheden, som hun selv betegner som et regnskab præget af en 100 års hændelse. For selvom det går godt for arkitektvirksomheden, så er regnskabet stærkt præget af, at samarbejdspartneren Lemming & Eriksson gik konkurs i året og der skulle kompenseres og arbejdes ekstra på en række uafsluttede projekter.

Læs Samarbejdspartners konkurs får overskudsgrad til at dykke hos JJW

Uge 19 blev også ugen, hvor endnu en entreprenør valgte at offentliggøre, at de selv vil have del i kagen i stedet for bare at blive tilkaldt, når det meste af værditilvæksten er skummet af en udvikler: Dansk Boligbyg dannede Ejendomsudvikling Danmark, som i første omgang arbejder på optionsaftaler på projekter i Odense og Horsens.

Læs Dansk Boligbyg opretter eget projektudviklingsselskab

Og sådan blev ugen præget af flere vigtige begivenheder på trods af, at mange var optaget af konfirmationer på den ene eller den anden måde.

Rigtig god bededagsweekend!

Hør det seneste nye om mulighederne for byggeri af ungdomsboliger i København den 15. juni





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder