citizenM åbner hotel i Dagmarhus med udsigt til Rådhuspladsen

Dagmarhus bliver omdannet til CitizenM-hotel med 230 værelser

For første gang vil den hollandske hotelkæde citizenM åbne et hotel i Skandinavien. Det kommer efter planen til at ske i slutningen af 2018 i Dagmarhus, som ligger centralt i København på Jernbanegade, men med facade mod Rådhuspladsen. Den historiske ejendom er blevet ledig i forbindelse med, at advokatfirmaet Gorrissen Federspiel flytter ind i Axel Towers 100 meter derfra og anvendelsen efterfølgende er blevet taget op til lokalplanmæssig revision.

Hotellet kommer til at have 230 værelser og få en grundig renovering for at ihukomme citizenMs appetit på design og teknologi. Check-in kommer til at foregå i en panoramalounge på taget, hvor der også kommer en balkon og en skybar med udsigt over Rådhuspladsen.

CitizenM planlægger at åbne flere hoteller i København og i Stockholm i de kommende år.

– Aftalen blev underskrevet på et godt tidspunkt, da vi ser et stort vækstpotentiale i markedet. København er en innovativ og trendy by, som stadig tiltrækker virksomheder og turister fra hele verden, siger adm. direktør og grundlægger af citizenM, Rattan Chadra.

Det blev allerede kendt i 2013, at ejeren af bygningen, Claus Hildebrandt, havde ønske om at lave Jernbanegade 4 om til hotel, hvilket fremgår af kommunens lokalplan for området. Under besættelsen blev bygningen besat af tyskerne og brugt som tyskernes hovedkvarter i byen.

Claus Hildebrandt ejer flere bygninger i København, bl.a. Ascot Hotel og Hotel Skt. Annæ. Han fik rådgivning til partnerskabet af Nordic Hotel Consulting og Plesner Advokatpartnerselskab.

Læs også Kontorprojekt på Axeltorv solgt for 1,5 milliarder kr.

 

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder