Lighthouse-projektet i Aarhus, hvor Aarsleff-koncernen er totalentreprenør. Illustration: 3XN

Kilden og Hommelhoff skal bygge Danmarks højeste hus

Det bliver det lokale konsortium anpartsselskabet Lighthouse United med investor Claus Hommelhoff og boligudvikler Rune Kilden i spidsen, arkitektfirmaet 3XN ved tegnebordet, Schønherr ansvarlig for landskab og Sleth for bylivsstrategi, der vinder konkurrencen om at bygge Lighthouse yderst på Aarhus Ø. Lighthouse bliver med sine 40 etager og 130 meter Danmarks højeste byggeri, og får offentlig adgang til toppen.

– Ved indsejlingen til Aarhus ses intentionen med det samlede projekt tydeligt – en harmonisk, sammenhørende fortælling om en række forskellige huse i ét samlet tema. Fronten mod Aarhusbugten bindes sammen af de lyse nordiske materialer i et formsprog, der matcher havet, dets bølger og lysende refleksioner, siger Kim Herforth Nielsen, grundlægger og kreativ direktør hos 3XN.Lighthouse_05_3XN

Med Lighthouse er der lagt vægt på at lave et projekt, der tilbyder en række differentierede byrum.

– Lighthouse er et ekstrovert byggeri, der åbner sig op mod omgivelserne og inviterer hele området til at tage del i de aktiviteter, der udfolder sig omkring projektet. Vi har haft særligt fokus på sol- og vindforhold omkring tårnet, for det er vigtigt at skabe rum, hvor det er rart at opholde sig, siger Kim Herforth Nielsen.

Bygningerne ligger intentionelt helt ud til bugtpromenaden for at gå i dialog med denne med udadvendte funktioner i en dobbelthøj stueetage. Bylivet har været i særligt fokus for teamet.

– Vi vil skabe liv, døgnet rundt, ikke kun for Lighthouse’s beboere men for hele Aarhus, siger Rune Kilden.

De urbane nyttehaver ”Ø-Haven”, der ligger på byggegrunden i dag, integreres i projektet sammen med et beboerhus for hele Aarhus Ø og bliver lokaliseret på Kvarterspladsen i en ny opgraderet version. Intentionen er, at haverne kan fortsætte ned over Kvarterspladsen ved Isbjerget, og videre og være med til at binde kvarterspladserne på Ø1-Ø4 sammen. Således kan æglæggende høns, summende bier og bybønder med grønne fingre fortsat skabe liv, aktivitet og glæde i området.

Lighthouse_04_3XN– Vi ville gerne give noget tilbage til Aarhus’ indbyggere, og derfor får tårnets top offentlig adgang, siger Kim Herforth Nielsen, grundlægger og kreativ direktør hos 3XN.

Via Bugtcentret i husets base vil en lynelevator føre de besøgende helt op til tårnets top og til en café og restaurant på fyrretyvende etage, hvor man får et fantastisk kig ud over Aarhusbugten og tilbage ind over Aarhus by.

Lighthouse kommer til at bestå af lejligheder i mange forskellige størrelser fra 1-værelseslejligheder på 50 kvm. til 2-værelseslejligheder og familielejligheder, en offentlig base med en række udadvendte funktioner, et Bugtcenter samt café og restaurant.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder