Hver 8. transaktion i 2017 bliver et sale-and-lease-back salg

Sale and leaseback transaktioner forventes at få en andel af transaktionsværdien på op til 15 procent i 2017 eller mere end hver 8. transaktion mod 10 procent i 2016, ifølge Colliers International, der selv har formidlet en stor del af ejendommene i 2016.

Direktionen i Colliers International: Peter Lassen (th) og Jeppe Schønfeld.
Direktionen i Colliers International: Peter Lassen (th) og Jeppe Schønfeld.

– Sale-and-lease-back er et finansieringsinstrument, som er oppe i tiden, fordi det indebærer en række strategiske og økonomiske fordele, siger CEO Jeppe Schønfeld, Colliers International, som har bistået ved flere store Sale-and-lease-back-transaktioner, blandt andet som rådgiver for Danske Bank.

Sale-and-lease-back er attraktivt af flere grunde.

– Blandt de mere tungtvejende er, at det er en metode til at slanke balancen, og derudover har de stigende priser gjort det attraktivt at sælge netop nu, ligesom man ved en Sale-and-lease-back -transaktion selv kan få indflydelse på, hvordan lejen fastsættes. Sidst men ikke mindst oplever vi også flere af vores kunder, der ønsker at få frigjort kapital bundet i ejendomme for at kunne investere den i udvikling af kerneforretningen med et højere afkast, siger Jeppe Schønfeld.

 

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder