Sophienberg Slot.

ELF Development køber Sophienberg Slot i Rungsted

Sophienberg slot i Rungsted har gennem flere år været til salg. Ejendomsinvestor Gunnar Ruben ejede det senest, men reelt har det været nødlidende. Nu er slottet endelig blevet solgt efter det blev annonceret, at det ville blive solgt på auktion, og slottet fra 1746 er nu købt af ELF Development, der ejes af Ludvig Find og i forvejen udvikler boliger i blandt Irma Byen i Rødovre og på Amager Strand og har i alt cirka 220.000 kvm. under projektudvikling.

Købsprisen er 51 millioner kr. og ELF Development overtager slottet i slutningen af marts måned. Transaktionen er gennemført af CEO Erik Urskov fra Copenhagen Corporate Finance samt Allan Kehlet Rieck fra True Market Value.

Planen er nu at nedrive de eksisterende punkthuse, genskabe parken inklusive 15-17 nye rækkehuse og indrette hovedbygningen til 4-5 store boliger på 150-250 kvm. Men alt afhænger af den videre dialog med Slots- og Kulturstyrelsen og efterfølgende Hørsholm Kommune. Udviklingsdirektør Anette Krarup får ansvaret for projektet, og Over Byen Arkitekters Christian Lund har udarbejdet et forslag. Netop Over Byen har gennemført lignende transformationer på Kokkedal Slot samt på Jægersborg Kaserne som også er fredede ejendomme.

Udviklingsdirektør Anette Krarup, ELF Development, kunne på Mipim 2017 præsentere et nyt køb og udviklingsprojekt.
Udviklingsdirektør Anette Krarup, ELF Development, kunne på Mipim 2017 præsentere et nyt køb og udviklingsprojekt.

-ELF har gennem længere tid undersøgt og vurderet mulighederne for at genskabe Slottet til boligformål. Det ligger os meget på sinde nænsomt at genopbygge slottet til boliger og samtidig tage hensyn til de fredningsbestemmelser, der gælder for slottet og haven. Vi er i dialog med Slots- og Kulturstyrelsen som i den kommende tid skal tage stilling til vores planer for slottets fremtid, siger Anette Krarup.

Såfremt SOKS godkender de foreliggende planer, så skal der i Hørsholm Kommune gennemføres en ny lokalplan for ejendommen, hvorefter ombygningen kan realiseres. Den gældende lokalplan tillader nemlig, at slottet bruges til erhverv og ikke boligformål.

– Vi forventer en samlet tidsplan på projektet og ombygningen på 2 – 3 år fra nu,  siger Anette Krarup, der endnu ikke kan sætte tal på, hvad boligerne kommer til at koste, men forventer en pris på over 50.000 kr. per kvm.

Målgruppen vil være beboere over 50, der gerne vil blive i lokalområdet, men som måske ikke længere har brug for stor have, er alene af den ene eller anden grund eller på anden vis kunne tænke sig at bo i et mere fællesskabspræget bomiljø.

 

Om Sophienberg Slot
Sophienberg Slot blev i 1742-44 opført som et ét-plans the-hus af Sophie Magdalene med hofbygmester Nicolai Eigtved som arkitekt. Umiddelbart efter indvielsen blev the-huset tilbygget med én etage, og fra 1746 fungerede slottet som udflugtsmål for kongefamilien.

(Foto: WIki Commons)
Planen for slottet er i Over Byen Arkitekters projekt for ELF Development at bygge 21 boliger. Nu starter dialogen med SOKS og Hørsholm Kommune.

I 1797 blev Sophienberg Slot solgt af staten, og hele 1. salen blev straks nedbrudt. I 1809 blev den nordlige del af hovedbygningen ligeledes nedbrudt, og slottet fremstod de næste ca. 150 år som en ét etages større villa.

I 1986 blev ejendommen købt af en privat virksomhed, som genskabte den nordlige del af stueetagen, skabte en ny udnyttet tagetage og rekonstruerede det oprindelige haveanlæg. Der blev tillige opført to moderne 2,5 etages pavilloner. Ejendommen blev herefter indtil 1993 anvendt til kontor og indtil for nylig som kongrescenter.

Læs også Gunnar Ruben sætter Sophienberg slot til salg

 

 

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder