Renoverede boliger på Diget (Foto: Søren Aagaard)

10-årig renovering til 940 millioner kr. skal give nyt liv i Glostrup

JJW Arkitekter, Danakon Rådgivende Ingeniører og entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen har afsluttet renoveringen af 252 boliger i Glostrup. Selskaberne er dermed igennem første etape med renoveringen af Stadionkvarterets 1.140 boliger.

Renoveringen omfatter renovering af murværk, udskiftning af tage og vinduer, ny ventilation i hele bebyggelsen og udvidelser af de eksisterende altaner. Derudover bliver nogle af de mindre lejligheder lagt sammen for at kunne imødekomme en moderne boligindretning. Samtidigt bliver en stor del af lejlighederne indrettet med særligt hensyn til god tilgængelighed for gangbesværede.

Det murede forstadsbyggeri fra 50’erne og 60’erne har været en stor succes for den almene sektor, og mange af bygningerne er tegnet af tidens fremtrædende tegnestuer, som var optaget af at skabe gode boligforhold for den almindelige dansker. Lige nu står den bygningstype til gengæld over for en større renoveringsbølge, så boligerne kan blive ført up-to-date – hvilket indbefatter energiforbedringer, lejlighedssammenlægninger, øget tilgængelighed og gentænkning af udearealer.

-Selvom Stadionkvarteret er en samlet afdeling, er de enkelte etaper så forskellige at de kræver individuelle indsatser. Som rådgivere har vi særlig fokus på at være tydelige i vores kommunikation og arbejder med inddragelse i flere niveauer. Inddragelsesprocesserne gennemføres i tæt samarbejde med bygherre. Vi har haft en procesleder udpeget fra starten af projektet, som er dygtig til at kommunikere visuelt og kreativt. Der er udarbejdet to mock-ups af lejlighederne, der har gjort det muligt for beboerne at tage stilling til de nye fysiske ændringer. Vi har haft en bog liggende fremme i lejligheden til kommentarer og tanker, så deres input er inkludereret i praksis, oplyser JJW om projektet.

Renoveringen af Stadionkvarteret forventes færdiggjort ultimo 2019. Alene JJWs honorar udgør 66 millioner kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder