(Illustration: Bach Gruppen)

Bach Gruppen sælger tre udviklingsejendomme i København til 1,2 mia. kr.

Svenske Heimstaden AB har igennem sit danske datterselskab Heimstaden Danmark købt tre ejendomsprojekter tæt ved Islands Brygge i København af Bach Gruppen for 1,2 milliarder kr.

Samlet er der tale om 30.000 kvm, fordelt på 265 boliger og ca. 2.500 kvm erhverv – to karréejendomme og et tårn på 86 meters højde.

Ejendommene er en del af Bach Gruppen projektet “Bryggen Bastion”, som ligger tæt ved Københavns Universitet på Amager og metrostationen Islands Brygge i det centrale København.

– Vi investerer i vores første nybyggeri i København på en attraktiv central beliggenhed på Islands Brygge, kun 5 minutters cykelafstand fra centrum. Området Bryggen Bastion bliver et attraktivt boligområde med sin nærhed til universitetet og byens liv. Byggeriet påbegyndes straks og leveres i tre etaper mellem 2018 og 2021. Vi ser frem til et tæt samarbejde med Bach Gruppen i udviklingen af København, siger Magnus Nordholm, viceadm. direktør hos Heimstaden.

Bryggens Bastion kommer til at indeholde grønne friarealer med parkstrøg og cykelruter, en vandplads med funktion som klimasikring og indbyggede cykelelevatorer. Masterplanen omfatter samlet 125.000 kvm med op til 75 pct. boligareal, svarende til ca. 1.000 boliger. De resterende 25 pct.  erhverv vil fordele sig på detailhandel på Njalsgade og Amagerfælledvej samt mulighed for hotel, café, kontor, serviceerhverv, daginstitutioner og kulturfaciliteter.

Hos Bach Gruppen ser man frem til at give området mere liv.

– At Heimstaden vælger at investere i Bryggens Bastion, ser vi i Bach Gruppen som en anerkendelse og et skulderklap. Sammen med dygtige arkitekter og landskabsarkitekter, giver vi nu liv til det historiske område, som i dag ligger øde hen. Det vil vi gøre med spændende bygninger i harmoni med nytænkende grønne og funktionelle løsninger, hvor der er plads til moderne fællesskaber midt i byen, siger Anders Bo Bach fra Bach Gruppen.

Ejendommene vil blive leveret i form af virksomheden og adgang til i tre etaper med start i 2018 indtil 2021. Opkøbene vil blive finansieret dels med kontanter og dels med rigtige kreditter.

Catella Corporate Finance og Plesner har været rådgiver for sælger, mens Gorrissen Federspiel har rådgivet Heimstaden.

Læs også Bach Gruppen fordobler resultatet





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder