Estate Magasin nr. 1/2022 har adm. direktør Martin Vang Hansen, ATP Ejendomme, som forsidehistorie under overskriften ’Kulturattachéen’

Tudser og flagermus har fået magt i ejendomsbranchen

Vandsalamandere, flagermus og frøer spiller en stadig større rolle for både tidsplaner og økonomi i danske byudviklings- og byggeprojekter. Og spørgsmålet er om de får lov til at spille en for stor rolle. Det er et af de spørgsmål, der rejses i Estate Magasin nr. 1 – 2022, hvor chefredaktør Kamilla Sevel hudfletter året, der gik. For hvad betyder branchens udvikling i 2021 egentlig for 2022?

En af de begivenheder i året, der fik mindre omtale men var overraskende var Bonavas farvel til det danske marked.

– Mens mange valgte at gå ind, så valgte Bonava at gå ud. Den svenske projektudvikler, der var en af de første i det danske marked, blev så træt af det bøvlede danske marked, at på trods af en helt færdig og lokalplanlagt portefølje, så blev de næsten 60 medarbejdere kastet under bussen og selskabet trak sig fra det danske marked. Tyskland er mere interessant, besluttede man i Stockholm. På trods af, at der vel rundt regnet lå en developerfee på 10-15 procent af den 400 millioner kr. store jordbank og ventede på bare at blive indløst.

Jordbanken købte Ikano Bolig til gengæld blandt flere interesserede og René Brandt, der selv kom fra Bonava for nogle år siden, fik fyldt et hul i den ambitiøse ligeledes svenske udviklers porteføljebog.

Året blev også præget af kommunalvalget.

Flere steder i Danmark var der partier, der gik til valg på, at der ikke skulle bygges mere i deres kommune. Men den går altså ikke. Vi bliver flere mennesker i Danmark, og vi bliver flere singler, og derfor vokser behovet for boliger. At skubbe det til side og mene, at det blot ikke skal være “i min baghave” er også egoistisk, skriver chefredaktør Kamilla Sevel.

Læs hele artiklen i Estate Magasin nr. 1 – 2022, der blev lagt i postkasserne mandag eller læs artiklen online her på side 82.

Hør mere om forventningerne til året på webinar på tirsdag ved at klikke nedenfor.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder