SEB Pension får 8 pct. i afkast på danske ejendomsinvesteringer i 2016

SEB Pensios kunne fremvise et totalafkastet på de danske ejendomme på 8,1 pct., hvilket er på niveau med 2015.

Ejendomsdirektør i SEB Ejendomme, Solveig Rannje, der forvalter den danske portefølje, er tilfreds med resultatet.

-Vi har et stærkt direkte afkast af porteføljen på 4,8 pct., som er resultatet af en målrettet indsats med udlejning af ledige arealer, hvor vi har formået at nedbringe tomgangen væsentligt i de seneste år, ligesom vi har arbejdet med frasalg og udvikling af ejendomme i porteføljen, herunder konvertering til anden anvendelse, bl.a. til boliger i København, Århus og Odense, siger Solveig Rannje.

Værre så det ud for de udenlandske investeringer, der foretages gennem ejendomsfonde. De gav i 2016 et negativt afkast på -2,5 procent mod et afkast på 15 procent i 2015.

Investeringer i ejendomme både i Danmark og i udlandet udgør en vigtig del af SEB Pensions samlede investeringsstrategi. SEB Pension investerer i ejendomme for over 6 mia. kr. og råder over omkring 50 ejendomme med et samlet areal på godt 340.000 kvm.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder