Axel Towers er en del af BI's portefølje. Foto: ATP Ejendomme.

Axel Towers og Bjarke Ingels bunker nomineret til betonpris

Bjarke Ingels transformation af Tirpitz-bunkeren til Museumscenter Blåvand er nomineret til In-situ prisen udnyttelsen af betonens muligheder. Det samme er Axel Towers og Kvæsthusmolen i København, der er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, mens Faunapassagebroen ved Dyrehaven i Silkeborg også er med i det stærke felt.

Det er brugen af beton støbt på stedet (in-situ = på stedet), der ligger til grund for nomineringerne.

-I år var der et ekstraordinært stærkt felt af kandidater indstillet til In-situ Prisen. Der var mange projekter, der bød på spændende udnyttelse af betonens enestående formbarhed. De mange gode kandidater har betydet, at det har været en særlig stor udfordring at udpege de nominerede. Resultatet er, at alle årets nominerede kandidater på hver deres måde viser fantastiske unikke løsninger med in-situ støbt beton, siger Søren Holm Christensen, formand for Fabriksbetonforeningen.

Museumscenter Blåvand er nomineret til In-situ Prisen 2017 for udnyttelsen af betons potentiale som råt og robust materiale, der åbner museet op for publikum og passer ind i det barske Vesterhavsklima.

På Kvæsthusmolen er det den bæredygtige, rillede belægning af sort beton, der på grund af sin holdbarhed gør det muligt at lade molen være i direkte kontakt med vandet, som ligger til grund for nomineringen, mens Axel Towers er et fantastisk bevis på, at der kan skabes unikke bygninger, når hele råhuset støbes på stedet. Bygningens bærende konstruktioner – søjler og dæk – er udelukkende in-situ støbt beton.

Faunapassagen ved Dyrehaven i Silkeborg er nomineret til In-situ Prisen 2017, da den er et fint eksempel på, hvordan en in-situ støbt betonbro kan udformes, så den både bliver funktionel og elegant tilpasset det omkringliggende landskab.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder