Aalborg. Foto: Shutterstock

Salget af private boliger er nu det højeste siden 2005

Private i Danmark har som bekendt haft travlt med bolighandler under coronapandemien, og da der ved udgangen af 2020 blev gjort status på det samlede boligsalg, tegnede der sig et tårnhøjt resultat på 107.488 solgte boliger.

Det var et årsresultat, der ifølge Danmarks Statistik, ikke er set højere siden 2005.

Men mandag den 6. december blev der afsluttet 337 bolighandler hos de danske ejendomsmæglere. Dermed er der nu samlet solgt 107.509 boliger i Danmark i 2021, hvilket er flere end hele sidste år.

Det skriver Boligsiden, som fokuserer på privatmarkedet og er ejet af landets ejendomsmæglere.

– Det massive boligsalg, som vi så i 2020, er fortsat ind i 2021 og særligt til og med juni har der været tryk på. Det betyder, at selvom vi har set en nedgang i handelsaktiviteten i 2. halvår, står vi alligevel med et samlet boligsalg, der er højere end hele sidste år, og meget tyder på, at vi i 2021 kommer til at runde 110.000 solgte boliger i Danmark, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Afgørende hushandler
Allerede i november overgik salget af villaer og rækkehuse 2020. Det er fortsat især hussalget, der trækker det samlede salg op.

– Markedet for villaer og rækkehuse udgør langt det største på boligmarkedet og står for lidt over halvdelen af alle handler. Selvom vi også her har set en mindre nedgang i salget efter sommerferien, ligger hussalget stadig højere end gennemsnittet for tidligere år. Med undtagelse af tre uger i sommerferien og én uge i begyndelsen af året har vi set over 1.000 hushandler hver eneste uge i 2021. Det er mange, og det er dette konstant høje niveau, som er med til at trække det samlede salg op, siger Birgit Daetz.

 

Solgte boliger og boliger sat til salg (alle boligtyper)

Kilde og tabel: Boligsiden




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder