Danmarks Radio flytter ind i Dokk1

Danmarks Radio besluttede i april 2016 at flytte produktionen af DR Sporten og DR Vejret til Aarhus. Jagten på en studielokation er nu slut, og valget er faldet på byens multimediehus og hovedbibliotek Dokk1. Lejeaftalen omfatter 220 kvm, og efter indgåelsen af lejeaftalen med Danmarks Radio er ledige arealer i Dokk1 nu fuldt ud udlejet.

– Vi har valgt at placere os et sted, hvor man kan mærke byen og dens udvikling, hvor mennesker mødes og hvor man kan se årstiderne og vejrets skiften uden for studiet. Hele ideen er at skabe et studie set-up, hvor man fornemmer byen i højere grad end man gør i et almindeligt tv-studie. Vi ønsker så at sige at give seerne en fornemmelse af, at Vejret og Sporten er ”i byen” mere end i et tv-studie, som i princippet kunne ligge hvor som helst, ” forklarer underdirektør i DR, Anders Kern Boje.

Som følge af at sekretariatet for Kulturhovedstad 2017 lukker ned ved udgangen af 2017 opstår et overskydende areal, som åbner for DR’s indflytning. Etableringen af tv-studierne vil pågå i løbet af 2017.

Det ventes at DR’s tilstedeværelse i Dokk1 vil medføre stigende publikumstal, og at man endvidere kan forvente synergieffekter mellem Danmarks Radio og Dokk1, da begge har roller som folkeoplysende institutioner. I forbindelse med Danmarks Radios indflytning vil det eksisterende børneområde blive udvidet.

– Jeg er på Aarhus’ vegne rigtig glad for aftalen. At få DR Sporten og Vejret i Dokk1 er en gevinst for hele byen, når DR’s seere hver aften får Aarhus som baggrundstæppe for udsendelserne. Daglige landsdækkende udsendelser vil kun være positivt for husets profil og vil udbrede kendskabet til Dokk1 i hele landet, siger borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder