Et af de steder, hvor der bygges mange projektboliger er i Københavns sydhavn. (Foto: NPV)

AP Pension og NPV bygger 700 havneboliger for 1,4 mia. kr.

AP Pension køber sig med en investerings- og finansieringsaftale på 1,4 mia. kr. ind i udviklingen af Københavns nye kanalby på Enghave Brygge. Aftalen omfatter de tre nordligste og mest citynære boligøer på Enghave Brygge med i alt cirka 75.000 kvm. Dermed er PKA og AP Pension investorer i NPVs omfattende boligbyggeri, mens den arabiske investor, der har haft penge i udviklingen og finansieriet projektet gennem en uforudset langvarig myndighedsbehandling, nu er ude af projektet. 

-Hos AP Pension har vi en ambition om at deltage i ejendomsudviklingsprojekterne helt fra begyndelsen. På den måde er vi lidt anderledes end vores konkurrenter, idet vi tror på, at det betaler sig at være med fra et meget tidligt stadie og ikke blot overtage et fuldt og færdigt projekt, fortæller direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

For selvom AP Pension ikke har været med fra starten, er projektet i pensionsmæssig sammenhæng fortsat næsten jomfrueligt.

AP Pension køber sin helt egen boligø med 21.679 kvm., hvor der kommer cirka 250 leje-lejligheder, som alle får vandudsigt.

Derudover indgår AP Pension i et finansielt samarbejde med NPV om det igangværende byggeri af 23.200 etagemeter på Kærholm og det kommende byggeri af 28.200 kvm. på en tredje, endnu unavngiven ø i kanalbyen.

-AP Pension har en klar strategi om at investere i attraktive og velbeliggende ejendomme, som kan være med til at sikre et fornuftigt afkast til vores kunder. Med købet af en hel boligø på Enghave Brygge opnår vi en højere eksponering mod et attraktivt boligsegment.

De 1,4 milliarder kr. er en af de største ejendomsudviklingsinvesteringer i AP Pensions historie.

Aftalen med AP Pension sikrer NPV en professionel samarbejdspartner med et langsigtet perspektiv. AP Pension og NPV vil sammen fremrykke udviklingen af de to næste boligøer, som kan stå færdige allerede i 2019/2020.

-NPV har nu sig sikret den fulde finansiering af selskabets i alt seks boligøer, siger direktør i NPV Jens Schaumann og fortsætter

-Samarbejdsaftalen med AP Pension åbner for, at vi hurtigere kan realisere den samlede kanalby.

Både AP Pension og NPV ser samarbejdsaftalen som et første skridt, der i fremtiden kan udvides til at omfatte andre projekter.

-Vi ser samarbejdet med pensionskasserne som en naturlig komponent i fremtidig projektfinansiering. Fast ejendom er en del af pensionskassernes kerneforretning. De placerer løbende betydelige midler, og de besidder stor kompetence inden for fast ejendom, siger Jens Schaumann.

Han oplyser, at NPVs pipeline omfatter projekter med en samlet projektsum på 8-10 milliarder kr. Projekterne befinder sig på forskellige udviklingstrin og rummer hver især muligheder for flere samarbejder om investering og finansiering.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder