Den nye plan for pladehallen. Illustration: Københavns Kommune.

Kovending i borgerrepræsentationen: Nordea Ejendomme må ikke rive ned i Sydhavnen

 

Meget overraskende besluttede et flertal bestående af Enhedslisten, Det Radikale Venstre, SF og Dansk Folkeparti torsdag aften at afvise Nordea Ejendommes ønske om at rive den gamle Pladehal på Frederiks Brygge ned og erstatte den med et byggeri, der skulle indeholde en blanding af boliger og kommercielle aktiviteter som butikker, restauranter og cafeer. I stedet fik Enhedslisten opbakning til et ændringsforslag om, at mindst 50 procent af stueetagen i den ombyggede Pladehal skal anvendes til kulturelle formål, hvilket har været et stort ønske fra beboerne i det nye Sydhavn.

-Det her er en kæmpe sejr. Et flertal i Borgerrepræsentationen har besluttet at lytte til københavnerne frem for kapitalinteresserne. Det betyder, at det nye Sydhavn nu bliver en levende og attraktiv bydel med kulturaktiviteter frem for kun at bestå af boliger i glas, stål og beton, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL), der hele tiden har kæmpet for at bevare kulturaktiviteter i Pladehallen.

Oprindelig plan for pladehallen. Illustration: Københavns Kommune.
Oprindelig plan for pladehallen. Illustration: Københavns Kommune.

Det så længe ud til, at et flertal i Borgerrepræsentationen ville efterkomme ønsket, da kommunen ikke selv har afsat penge til en kulturfunktion i Pladehallen. Men Morten Kabell mener ikke, at det nødvendigvis er en kommunal opgave.

-Nordea Ejendomme har selv været med til at lave lokalplanen, og de har ikke protesteret over, at Pladehallen skulle reserveres til kultur. Det er muligt, at de ikke kan tjene så mange penge på kultur som de kan på boliger, butikker og cafeer. Men mange har købt lejlighed i området med en forventning om, at det nye Sydhavn blev en levende bydel og ikke en soveby. De mange beboere skal vi ikke svigte. Samtidig er det vigtigt, at bydelen kommer til at rumme funktioner, der gør bydelen attraktiv for andre københavnere, siger Morten Kabell.

Læs også Kommunen bøjer sig for ejendomsspekulant

Læs også Ugen i Ejendom: Ejendomsspekulanter tog flest klik





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder