Adm. direktør og partner Jacob Lund, Nordicals København. Foto: Nordicals

Handler for 39 milliarder kr. i 1. halvår – Nordicals København forventer stærk slutspurt

Ifølge Nordicals Københavns opgørelse af transaktionsvolumenen er der i 1. halvår 2021 handlet ejendomme for 39,1 milliarder kr. Der findes ikke officielle tal for den danske transaktionsvolumen, fordi tallene opgøres forskelligt. Cushman & Wakefield RED har for eksempel opgjort transaktionsvolumenen i årets første seks måneder til 41,7 milliarder kr., hvilket ifølge den københavnske erhvervsmægler er rekord.

Læs mere i RED: Transaktionsvolumenen i 1. halvår slår rekord

I 2. kvartal har Nordicals København opgjort transaktionsvolumenen til 20,0 milliarder kr., hvilket er på niveau med det travle 2. kvartal i både 2017 og 2018.

Ud af de i alt 20 milliarder kr. i 2. kvartal er 12,4 milliarder kr. handlet i hovedstaden, hvilket vidner om, at København fortsat er en attraktiv havn for ejendomsinvesteringer. Samtidig konstaterer Nordicals København, at boligvolumenen på landsplan er steget med 141 procent sammenlignet med 1. halvår 2020.

Stærk slutspurt i sigte
Ifølge Nordicals er befolkningstilvæksten i København og på Frederiksberg steget med 20 procent de seneste 10 år, og den ventes at stige yderligere 15 procent i de kommende 10 år. Med udviklingen følger en formentlig stabil og kontinuerlig efterspørgsel på boliger i hovedstadsområdet.

– Aktivitetsmæssigt er 2. halvår 2021 kommet rigtig godt fra land, hvor vi på nuværende tidspunkt kan konstatere en fornuftig aktivitet over hele linjen. Vi har flere spændende transaktioner, som står til at blive endeligt lukket inden udgangen af året, og det er generelt en langt mere lovende pipeline, vi står med til sammenligning med markedssituationen sidste år, siger adm. direktør og partner Jacob Lund, Nordicals København.

Ifølge Jacob Lund baserer forventningerne sig på, at økonomien har vist sig at være i stand til en hurtig genopretning, og at der fortsat er et indlysende stort kapitalplaceringsbehov blandt indenlandske og udenlandske investorer.

– Oven på et positivt 1. halvår venter vi en stærk slutspurt med et fortsat højt aktivitetsniveau, siger Jacob Lund.

Toppen af transaktionsvolumenen kan karakteriseres ved få, men store handler. 23 investorer har i 1. halvår 2021 købt ind for mere end 500 millioner kr., mens 19 har solgt fra.

Læs alle nyheder om transaktioner her

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder