Sådan kommer de første 440 bæredygtige feriehuse i Nordborg Resort til at se ud. Illustration: Viva Arkitekter

Klimaforandringer flytter sønderjysk milliardprojekt en anelse

Fremtidens klimaforandringer påvirker milliardprojektet Nordborg Resort med 440 bæredygtige feriehuse, havbad, promenade, bycenter og indendørs tropisk vandland. Konkret bliver nogle af husene rykket tilbage i landskabet sammen med resortets restaurant.

Det skriver Ugeavisen Sønderborg.

Første spadestik var planlagt til efteråret 2021, men det bliver udsat til 1. kvartal 2022. Selve indvielsen er stadig planlagt til 2. kvartal 2024.

– Første spadestik bliver forsinket på grund af de nye klimatal fra FN, som vi fik, før de blev offentliggjort. Det har forsinket vores planproces, da analyserne omkring kysterosion betød, vi har lavet lidt om i projektet, siger adm. direktør i Udviklingsselskabet Nordals Ferieresort, Niels Feerup, til Ugeavisen Sønderborg.

Bag det kommende ferieresort, hvor første etape består af 440 feriehuse, water park og overdækket bycenter, står Bitten & Mads Clausens Fond, som står bag Danfoss, og Linak – den anden af de store industrivirksomheder fra Als.

Bitten & Mads Clausens Fond og Linak Holding investerer i alt knap 1,4 milliard kr. i ferieresortet.

Nordborg Resort opføres ved siden af Universe Science Park ud til Lillebælt. Den sønderjyske investorduo forventer 160.000 overnattende gæster årligt.

I marts blev den norskejede entreprenørvirksomhed Hoffmann i Danmark valgt til at opføre 1. etape af Nordborg Resort.

Læs mere i Duo finder entreprenør til milliardprojekt med ferieresort





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder