(Illustration: NCC)

TDC vil bygge 187 boliger til 290 mio. kr. i Sydhavnen

Sydhavnen får nu tilført yderligere boliger. TDC Pensionskasse opfører 187 nye lejeboliger på Teglholmen. Medlemmer af TDC Pensionskasse, medarbejdere i TDC Group og TDC Pensionskasse samt disses børn, børnebørn og oldebørn har fortrinsret. Ejendomskomplekset, der over de næste godt 2 år skal opføres på Teglholmsgade 12-14, får navnet TEGLHOLM BRYGGE.

Byggeriet kommer til at foregå på den grund, der tidligere har fungeret som parkeringsplads.

– Det er en fantastisk placering ved kajkanten, der gør det muligt at skabe et projekt, der udnytter placeringen mellem by og vand, oplyser TDC Pensionskasse selv.

Lokalplanen er godkendt, og opførelsen af Teglholm Brygge vil begynde i december 2016 og forventes afsluttet i januar 2019.

Boligerne bliver alle udlejningsboliger, der fordeler sig fra to- og op til fem-værelses lejligheder fra 77-137 kvm. Lejlighederne vil alle have altan eller fransk altan, og bygningen bliver udformet, så udsigten for alle boliger optimeres. Der vil samtidig være en fælles gårdhave, der fører ned til en fælles og offentlig havnebrygge, som bliver en del af “Den Grønne Kile” på Teglholmen. I den forbindelse opfyldes en del af havnebassinet for at skabe en ca. 500 kvm. stor træbrygge med flydebro.

Entreprenørfirmaet NCC har netop skrevet under på en totalentrepriseaftale om at bygge de 187 lejeboliger, en parkeringskælder samt anlægge det grønne område med en havnebrygge.

Boligerne skal bæredygtighedscertificeres efter den danskudviklede DGNB-standard.

– I NCC er vi meget optaget af at bidrage til den bæredygtige omstilling af vores samfund, og vi er en af de førende entreprenører, når det gælder opførelse af certificerede byggerier. Derfor er vi særligt stolte af at skulle bygge bæredygtige boliger for TDC Pensionskasse til de mange nye familier i København, som skal bo på Teglholmen. Det giver rigtig god mening både for bygherre, for beboerne og for samfundet generelt, siger landechef Palle Bjerre Rasmussen, NCC Danmark.

Leif Stidsen, er meget tilfreds med, at pensionskassen har kunnet udvikle byggeprojektet og på den måde aktivt medvirke til færdigudviklingen af hele området langs den grønne kile i Sydhavnen.

– Ejendomsinvesteringer er efter vores opfattelse én af de mest attraktive investeringer pt. forventet afkast, korrelationer og afkastvolatilitet taget i betragtning. Investeringen i Teglholm Brygge forventer vi klart vil bidrage med et flot afkast, og den understøtter på fornem vis både TDC Pensionskasses overordnede investeringsstrategi om øget ejendomsallokering og vores underliggende ønske om, at en større del af vores danske boligeksponering skal være mod hovedstadsområdet, siger Leif Stidsen.

Adept er arkitekt og landskabsarkitekt på projektet, mens NCC er både ingeniør og totalentreprenør.

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder