Boliger.københavn.ejendom.facade

7 pct. af boligerne i Københavns Indre By har været udlejet via Airbnb det sidste år

København er en populær turistdestination og flere, turister såvel som Københavnere, har fået øjnene op for logimulighederne via Airbnb.

Antalsmæssigt er der omtrent lige så mange private lejemål i København som i eksempelvis Barcelona og Berlin, viser en kortlægning som Kraks Fond Byforskning har lavet i magasinet Deleby, skriver News Øresund.

I Indre By har 7 procent af boligmassen været lejet ud via Airbnb mindst en gang det seneste år. Derefter er det bydelene Vesterbro og Nørrebro. Gennemsnitsprisen varierer efter område. I indre ny er det 1137 kr. per nat, mens prisen eksempelvis på ydre Nørrebro og Bispebjerg kun er 574 kr.

Det er ifølge Københavns overborgmester en god ekstra indtægt for byens borgere.

– Med bopælspligten er jeg ikke nervøs for at konceptet misbruges. Det er en god idé og det giver et ekstra bidrag så flere kan have råd til at bo i byen, sagde overborgmester Frank Jensen på en konference om deleøkonomi, arrangeret af projektet Deleby i sidste uge.

45 procent af de som benytter korttidsudlejning af deres bolig via Airbnb har gjort det mere end 10 gange om året. Men det er ifølge kortlægningen få der lejer sin bolig ud mere end 50 gange om året og det er desuden få, der har flere lejemål. Det tyder på, mener forfatterne til korlægningen, at det ikke er udbredt at Airbnb bruges som mere professionel udlejning i København.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder