(Foto: Newsec)

Edlund sætter 12 herskabsvillaer til salg i Carlsberg kvarteret

I januar måned offentliggjorde ejerne af it-virksomheden Edlund, at selskabet var betinget solgt til KMD. Konkurrencemyndighederne har nu godkendt virksomhedsovertagelsen, hvilket betyder, at i alt 12 ejendomme, som virksomheden ejer, er sat til salg.

Der er tale om 12 herskabsvillaer, som alle  ligger i Carlsberg kvarteret. Newsec Egeskov & Lindquist er blevet valgt som rådgiver i salgsprocessen.

– Det er rent liebhaveri, fortæller seniorpartner hos Newsec Brian Tretow-Loof og fortsætter:

– Ejendommene er nænsomt og gennemgribende istandsat med respekt for den oprindelige sjæl og charme. Materialerne er særligt udvalgte, og der er brugt mange ressourcer og midler på at finde de rette løsninger til de enkelte ejendomme, siger han.

Edlund flyttede fra centrum i 1997
Edlund lagde grunden til porteføljen, da pladsen på H.C. Andersens Boulevard i 1997 var blevet for trang for virksomheden. Ejendommen på Bjerregårds Sidevej 4, som er opført i 1897, blev nyt domicil. De øvrige ejendomme er kommet til i takt med at virksomheden voksede, og den omfattende ombygning, istandsættelse og restaurering af villaerne har kørt sideløbende i tæt samarbejde med Erik Møller Arkitekter.

– Den kommende ejer får stor mulighed for selv at præge de ejendomme, der på nuværende tidspunkt ikke er fuldt udlejet. To af disse er endnu ikke sat i stand, og de fleste vil gøre sig godt som palævillaer eller opdelt i flere enheder til enten beboelse eller erhverv, siger Brian Tretow-Loof.

Lokalplanen kræver beboelse i hele kvarteret, så alle ejendommene har som minimum en taglejlighed eller lignende.

Etableret i to etaper
Carlsberg kvarteret, som er grundlagt på tidligere landbrugsjord, har Carlsberg Byen og Søndermarken som nærmeste naboer og rummer cirka 50 villaer. De velhavende bygherrer – herunder ikoniske erhvervsfolk som stifteren af F. L. Smidth og flere Carlsberg-direktører – har givet datidens store arkitekter lov til at slå sig løs i mange forskellige stilarter.

I porteføljen indgår I.C. Jacobsens tidligere direktørbolig på Gamle Carlsberg VejFaxehus, der støder lige op til den nye Carlsberg byen. Ejendommen er i dag eksternt udlejet til Bryggeriforeningen, og forbindelsen til øllets historie holdes derfor i hævd.

– Mere interessant er nok, at der på den tilhørende grund kan opføres yderligere 4.500 kvm. kontor. Vi har i samråd med sælger besluttet at udbyde de smukke palævillaer og det selvstændige projekt hver for sig i en åben proces. Vi forestiller os, at de henvender sig til forskellige målgrupper, og de foreløbige tilbagemeldinger tyder på, at vi havde ret, selvom enkelte investorer har udtrykt interesse i begge, fortæller Brian Tretow-Loof.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder