Arkitekternes Hus. (Foto: Oskar Konstantyner).

Norden sælger Arkitekternes Hus på 3.700 kvm. til Købstædernes Forsikring

EjendomsSelskabet Norden har solgt ejendommen Strandgade 27A på Christianshavn i København K til Købstædernes Forsikring, der flytter fra deres nuværende domicil på Grønningen i København.

Ejendommen ligger i Strandgade tæt ved Udenrigsministeriet og DAC, Dansk Arkitektur Center. Den er i alt på 3.700 kvm. og har tidligere været kendt som ”Arkitekternes hus”, men blev tidligere i år købt tom af Norden og skal nu gennemgå en større renovering og ombygning og forventes klar til indflytning  i løbet af foråret 2017. EjendomsSelskabet Norden står for ombygningen.

Arkitekternes Hus blev bygget som en  infill-opgave i forbindelse med København Kulturby 1996. Mod Strandgade er bygningen som en kontorstok over en høj underetage med glasfacade. Mod havnen ser bygningen mere ud som en glaskasse med et træskrin indeni. Skrinet består af lodrette lameller, så medarbejderne på de enkelte kontorer kan regulere solafskærmningen.

Udover salget af Strandgade har Norden i 2016 afsluttet ombygningen af DSB´s tidligere hovedsæde i Sølvgade overfor Kongens Have til knap 500 studieboliger og efterfølgende afhændet ejendommen i august.

Begge ejendomme ligger i ejendomsfonde forvaltet af Norden med ATP, PFA og Industriens Pension som ejere.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder