Michael Rasmussen, Nykredit.

Ejendomssalg står for 10 procent af Nykredits kvartalsresultat

Nykredit har ligesom Danske Bank og Nordea fået solgt sine domicilejendomme. Salget giver en indtægt i regnskabet på 400 millioner kr.

Samtidig går det fremad med Nykredits kerneforretning men der er også store udfordringer med omstruktureringen af koncernen.

– Vi oplever stigende udlån i Totalkredit og Nykredit Bank. Samtidig fortsætter vores omkostninger med at falde. Arbejdet med at skabe et mere effektivt og kundeorienteret Nykredit har stået på siden slutningen af 2013. Vi har hver eneste dag – både i det store og det små – søgt efter forbed-ringer og besparelser. Vi offentliggør denne kvartalsrapport på et tidspunkt, hvor dette arbejde er ekstra tydeligt for alle. Både for dem, der følger Nykredit udefra. Og især for alle os, der har sin daglige gang i koncernen. Vi er netop nu i gang med at nedlægge et større antal stillinger og skal i den forbindelse også sige farvel til gode kolleger, inden året er omme, påpeger Nykredit.

Omkostningsreduktionen er også baggrunden for salget.

– Tiden er ikke til, at vi skal eje dyre kvadratmeter i centrum af København. I dag kan vi fortælle, at vi har solgt bygningerne Glaskuben og Krystallen. Det er mere end den bogførte værdi, og salget giver dermed en regnskabsmæssig indtægt før skat på ca. 400 mio. kr., der indregnes i 4. kvartal i år. Som en del af salgs-aftalen skal Nykredit blive boende som lejer i minimum 5,5 år, mens vi søger efter et nyt og samlet hovedsædekontor. Salget af bygningerne og de varslede afskedigelser er de seneste skridt på vejen mod et mere effektivt Nykredit. Jeg ved, at vejen er krævende – særligt for vores medarbejdere, der viser stor omstillingsparathed og loyalitet. Det vil jeg gerne takke for, siger CEO Michael Rasmussen, Nykredit.

Læs også Nykredit sælger hovedsæde til Dades





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder