Akelius har tidligere købt op her på Christianshavn. (Arkivfoto - ikke de konkrete ejendomme).

Svenske Akelius er ny spiller på det københavnske ejendomsmarked

Stadig flere svenske ejendomsinvestorer køber op i København. Senest har svenske Akelius nu købt tre ejendomme centralt beliggende i stærkt søgte områder i København henholdsvis på Christianshavn, ved søerne i København V og på Østerbro. Den ældste ejendom er bygget i 1884 og de to øvrige i 1930. Den ene af ejendommene er tegnet af de danske arkitekter C.F. Møller og Kay Fisker.

En del af de 216 lejligheder er renoverede, men Akelius melder allerede nu ud, at en del af planen med ejendommene er at skabe merværdi ved at  opgradere alle lejligheder til First Class i forbindelse med fraflytning.

De tre ejendomme er købt for 321,5 millioner, hvilket svarer til en pris på bare knap 21.000 kr. per kvm. Langt under hvad private lejligheder sælges for i de pågældende områder.

– Dette er vores første ejendomme i København. Vi er meget tiltrukket af atmosfæren i København og ønsker at vokse markant. Forhåbentlig kommer købet af disse ejendomme til at generere flere muligheder, siger chef for Skandinavien i Akelius, Lars Lindfors.

Og han suppleres af VD Pål Ahlsén:

-København er Skandinaviens svar på Berlin. Begge byer har en helt særlig atmosfære som er vældig tiltalende. Jeg håber virkelig, at vi kan vokse i København, siger han.

Akelius har ialt ejendomme for 60 millioner kr. og selskabet køber og sælger aktivt. Det seneste år er blandt andet indkøbt seks ejendomme i New York i Clinton Hill i Brooklyn for $57 millioner, hvilket fik den samlede portefølje op på 1.013 lejligheder i New York. Andre ejendomme ligger i Boston og flere steder i Europa.

Blandt årets øvrige transaktioner er salget af 119 ejendomme i Göteborg, Borås, Trollhättan, Skövde, Lysekil, Karlstad, som blev solgt til Wilhelm for 5 milliarder SEK, hvilket svarer til 16.000 SEK per kvm. Med det salg ejer Akelius 17.400 lejligheder i Sverige, hvoraf 8.700 ligger i Stockholm og 6.600 i Øresundsregionen.

Læs også Capman sælger to ejendomme i København





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder