Ugen i ejendom: – Travlt med transaktioner

– Jeg er lige midt i en closing.

Det var sådan mange i ejendomsbranchen replicerede i den forgangne uge.

De seneste to uger har budt på en lang række af transaktioner. Mest aktiv har Dades været. På Ejendomsdagene i Vejle den 1.-2. september kunne bestyrelsesformand Steen Parsholt give et indblik i prioriteringerne hos Dades, der er Danmarks næststørste private ejendomsselskab.

Et hurtigt vue over selskabets portefølje viste, at der var et segment, der sprang i øjnene som underprioriteret, og det var boliger. Og det er Dades så i fuld gang med at gøre noget ved.

Læs om Dades Køge-opkøb af 100 boliger fra Arkitektgruppen her

Men for at få alle de 1,7 milliarder kr. i ny kapital ud at arbejde, så skal der også andet til – ikke mindst når pengene kan geares med henholdsvis 60 eller 80 procent, som realkreditten giver mulighed for. Den forgangne uge har da også budt på både opkøb af erhverv i Roskilde – læs mere her – og i Carlsberg Byen.

I Aarhus er der nu røre igen om højhuset på spidsen. Det er to af byens helt store udvikler profiler Kilden/Hommelhoff og aalborgensiske A. Enggaard, der ifølge blandt andet Aarhus Stiftstidende, har budt ind på at realisere prestigeprojektet, der faldt under krisen. Der er enorm gang i Aarhus og højhuset vil være det synlige tegn på, at det går rigtig godt. Indtil nu har efterspørgslen dog fulgt med udbuddet – læs mere her.

Ugen blev indledt med et besøg af Bjarke Ingels, der mange steder nu er døbt stjernearkitekten. Dansk arkitektur er nu heldigvis præget af mange dygtige stjerner, der har formået at sætte scenen mange steder i verden, men Bjarke Ingels har formået med ualmindelig hårdt benarbejde at positionere sig i pressen, på bogscenen, på udstillinger og som fornyer af arkitekturen. Det har han gjort dygtigt og journalisterne flokkedes da også om ham, da han mandag gæstede den yderste spids af Københavns Havn med sit nye projekt Urban Rigger – de eneste ejendomme, der flyder ovenpå ved stormflod som BIG påpeger. Se billederne og historien her

Ugen blev også endnu en uge med en række nye profilskift i ejendomsbranchen. Det kan mærkes, at der er gang i den og ikke mindst mæglerbranchen og projektudviklere/byggeledere er i høj kurs. Der er mange med nye visitkort og nye roller. Blandt dem er Anja Klode Rix-Møller, der nu skal flage med Newsec logoet.

Og så blev det ugen, hvor vi i nyhederne lidt formasteligt kaldte Axel Towers for Scala-projektet. Et navn som udviklere og nye ejere ellers prøver at slippe af med med henvisning til et nedslidt byggeri på grunden, som nu er nedrevet. Projektet står nu næsten færdigt, og med nærheden til Tivolis hovedindgang bliver advokatfirmaet Gorrissen Federspiels nye hovedkontor et af de mest sete i Danmark og i denne uge blev det afsløret, hvem nogle af dem, der kommer til at kunne tilbyde detail og foodkoncepter til de mange forbipasserende bliver. Det bliver både nyt og gammelt i form af Starbucks, som Dansk Supermarked samtidig kunne offentliggøre, at de vil ekspandere yderligere, og den gamle hæderkronede juvelerbutik Klarlunds. Læs mere her og om Klarlunds ekspansion her

Endelig så blev det også ugen, hvor adskillige politikere fik smidt skattebetalingen på ejendomme ind i debatten. Tilsyneladende uskyldigt men kan være gift for projektmarkedet. Lad os håbe, at hvad end udfaldet bliver, så falder diskussionen enten til ro eller bliver taget frem mod en konklusion hurtigst muligt.

Ugen i Ejendom er en kommentar skrevet af chefredaktør Kamilla Sevel, Estate Media. Kommentaren udgives hver weekend og opsummerer ugen, der gik.  





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder