Rødovre Rådhus er tegnet af arkitekt Arne Jacobsen og opført fra 1954 til 1956 som et af mange rådhuse, der skulle rumme velfærdsstatens store administration. Foto: Rødovre Kommune/presse

Fem arkitektteams kæmper om ny rådhusbygning i Rødovre

Fem arkitektteams ledet af blandt andet Schmidt Hammer Lassen Architects, Link Arkitektur og Lundgaard & Tranberg Arkitekter er netop prækvalificeret til at konkurrere om en ny rådhusbygning i Rødovre. Den nye 8.000 kvm store administrationsbygning kommer til at ligge sammen med Arne Jacobsens fredede rådhus og de fredede omgivelser ved rådhuset. Den nye bygning skal samle de administrative og borgerrettede arbejdspladser uden for det eksisterende rådhus.

Arkitektfirmaerne skal både give bud på, hvordan bygningen kan placeres, og hvordan den kan se ud. Den skal bidrage til at skabe sammenhæng i området, hvor der i forvejen er flere fredede bygninger og pladser. Det er blandt andet rådhuset og hovedbiblioteket samt rådhusplænen og rådhuspladsen.

Det er traditionelt Økonomiudvalget, der fungerer som bedømmelsesudvalg i forbindelse med arkitektkonkurrencer i Rødovre, men den tradition har kommunen valgt at bryde med.

– Det er en central bygning for udviklingen i Bykernen og for Rødovre Kommune som virksomhed, så jeg synes, det er vigtigt, at alle partier er repræsenterede i bedømmelsesudvalget. Vi har et tæt og velfungerende samarbejde i kommunalbestyrelsen, og derfor er det naturligt for mig, at alle også sidder med ved bordet, når vi skal vælge det endelige forslag, siger borgmester Britt Jensen, der også er formand for bedømmelsesudvalget.

 

Fakta: De fem konkurrenceteams

– Christensen & Co Arkitekter sammen med Urban Power og Norconsult

– Link Arkitektur sammen med WE Architecture, Nerd architects og Niras

– Lundgaard & Tranberg Arkitekter sammen med Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører og Sinuz

– Schmidt Hammer Lassen Architects sammen med Erik Brandt Dam Arkitekter, Masu Planning og Tyréns

– Werk Arkitekter sammen med Oluf Jørgensen og Be Hamburg





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder