Det cirka 60.000 kvm store område i Bagsværd i Gladsaxe Kommune. Foto: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Gladsaxe køber byudviklingsområde for trecifret millionsum

Gladsaxe Byråd har netop besluttet at købe det københavnske botilbud Ringbo på nær en lille del af grunden, hvor Københavns Kommune vil bygge en ny og mindre institution som erstatning for Ringbo. Ved at købe Ringbo får Gladsaxe Kommune større indflydelse på, hvad området skal bruges til i fremtiden.

Prisen for det cirka 60.000 kvm store område i Bagsværd er 138,4 millioner kr. Lokalplanen for det nye botilbud skal være klar inden udgangen af 2021, oplyser Gladsaxe Kommune, som i længere tid har forhandlet med Københavns Kommune.

Først handlede forhandlingerne om at købe en mindre del af arealet, men det stod hurtigt klart for både København og Gladsaxe, at det bedre kunne betale sig, hvis man i stedet gik efter en større aftale, hvor Gladsaxe køber hele Ringbo-arealet på nær det areal, som Københavns Kommune selv skal bruge til at opføre et nyt botilbud med 52 pladser mod Ringbos i dag 102 pladser.

Område med stor bystrategisk værdi
– Ved at købe det meste af Ringbo-arealet af København er det nu os, der har serveretten i forhold til, hvad vi vil bruge området til i fremtiden med udgangspunkt i vores særlige ønsker og behov her i Gladsaxe. Derfor er jeg meget tilfreds med, at det nu er os, der ejer området, siger Gladsaxes borgmester, Trine Græse (S), i en pressemeddelelse.

– Det har været et langt forhandlingsforløb, og vi har ikke fået alt, hvad vi pegede på. Men jeg synes, vi har fået den bedst mulige aftale med udgangspunkt i det muliges kunst. Nu ejer vi til gengæld et stort område med stor bystrategisk værdi og masser af muligheder. Derfor glæder jeg mig til, at vi nu skal i gang med at udarbejde en plan for, hvordan vi skal udvikle området i fremtiden, siger Trine Græse.

Betingelserne for købet er blandt andet, at Gladsaxe først overtager området og bygningerne, når København har bygget sit nye botilbud, som til gengæld kun bliver halvt så stort som Ringbo i dag.

Hvis Gladsaxe Kommune på et tidspunkt bygger mere, eller ændrer anvendelsen på en måde, som giver en større økonomisk gevinst, end der var udgangspunktet på købstidspunktet, skal Gladsaxe betale en del af gevinsten til Københavns Kommune.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder