Foto: Google Street View.

Freja får to hospitaler mere til salg

De to tidligere psykiatrihospitaler blev fraflyttet i forbindelse med åbningen af Psykiatrisygehuset i Slagelse i efteråret 2015. Den samlede købesum er på 4 millioner kr. Med købsaftalen følger en aftale om overskudsdeling, hvis Freja sælger bygningerne videre med overskud i løbet af de næste syv år.

– Regionsrådet har besluttet at indgå aftalen, fordi vi tror på, at Freja kan udvikle ejendommene og finde de rigtige investorer, så der kan komme nyt liv i de gamle bygninger, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk.

– Det er ikke en kerneopgave for regionen at udleje fraflyttede sygehusbygninger – de skal sælges. Regionen vil få andel i gevinsten ved et videresalg, uden at bære risikoen for at betale for vedligeholdelsen af tomme bygninger i en længere periode.

Handlen skal nu godkendes i Frejas bestyrelse, før den er endelig.

– Vi er rigtig glade for det konstruktive samarbejde, vi har med Region Sjælland og glæder os til at komme i gang med at skabe nyt liv i de ærværdige bygninger, siger direktør i Freja ejendomme, Karen Mosbech

– Dianalund og Annebergparken ligger billedskønt i smukke naturområder og har rigtig mange kvaliteter. Det er enestående ejendomme, der er så langt fra metervarer, du kan komme. Derfor forventer vi, at det vil tage lidt tid at finde de rigtige købere, siger Karen Mosbech.

Det er resterne af to tidligere psykiatrihospitaler, der nu er solgt til videreudvikling.

  • Annebergparken i Nykøbing Sjælland blev grundlagt som psykiatrihospital i 1915, men består i dag af en blanding af privat beboelse, institutioner og tomme bygninger. Her sælges cirka 150.000 kvm. grundareal og cirka 12.000 kvm. bygninger. Der indgår en del fredede ejendomme, herunder det tidligere køkkenafsnit, brandstation, kirke og kapel. Dele af bygningerne er aktuelt lejet ud til Udlændingestyrelsen indtil udgangen af marts 2017.
  • I Dianalund blev den selvejende institution Filadelfia for mennesker med epilepsi og psykisk sygdom grundlagt i 1897 af lægen Adolph Sells. Epilepsihospitalet og psykiatrihospitalet blev delt i 1986, da de psykiatriske patienter overgik til Vestsjællands Amt og siden Region Sjælland. Her sælges Dr. Sellsvej 35. Ejendommen har et grundareal på 90.000 m2, hvoraf halvdelen er udlagt til fredsskov, og cirka 7400 kvm. bygninger. Hele matriklen er udlejet til Udlændingestyrelsen indtil udgangen af 2017.




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder