Investeringsdirektør Søren Vendelbo Jacobsen, Heimstaden. Foto: Heimstaden

Heimstaden køber tyske ejendomme for over 6 milliarder kr.

Heimstaden-koncernen har netop skrevet under på at overtage 130 ejendomme med 3.902 boliger, 208 erhvervsejendomme og 321 parkeringspladser i Berlin. Det samlede udlejningsareal er cirka 282.000 kvm.

Købsprisen beløber sig til cirka 830 millioner euro – knap 6,2 milliarder kr. – som finansieres med lån og egenkapital, oplyser den svenske ejendomskoncern.

Heimstaden forventer, at handlen er gennemført i 4. kvartal 2020 eller 1. kvartal 2021, hvis konkurrencemyndigheden godkender den, ligesom der skal være afklaring omkring Berlin Kommunes forkøbsret på en del af ejendomsporteføljen.

– Vi er glade for at kunne annoncere overtagelsen af ​​attraktive ejendomme i hele Berlin. Købet giver os mulighed for at øge vores tilstedeværelse i Tyskland betydeligt, siger investeringsdirektør Søren Vendelbo Jacobsen, Heimstaden.

Det opsigtsvækkende køb sker, efter Heimstaden trådte ind på det tyske marked i 2018.

I forbindelse med overtagelsen er Heimstaden begyndt at opbygge sin egen ejendomsadministration i Berlin med Caroline Oelmann som driftsleder og landechef for Heimstaden i Tyskland.

Advokatfirmaet Greenberg Traurig har i handlen været juridisk rådgiver for Heimstaden, mens CBRE har været teknisk rådgiver. PMM Group var transaktionsrådgiver for sælger.

Efter milliardopkøb i Tjekkiet og Holland
Det knap 6,2 milliarder kr. store, tyske opkøb i Berlin sker, efter Heimstaden i starten af året – i januar – købte en tjekkisk ejendomsportefølje af den amerikanske kapitalfond Blackstone. Det skete for omkring 10 milliarder kr.

Læs mere i Heimstaden køber over 44.000 boliger og erhvervsejendomme for 10 milliarder kr.

I slutingen af marts annoncerede Heimstaden køb af en hollandsk portefølje for 375 millioner euro – omkring 2,8 milliarder kr.

Læs mere i Heimstaden i hollandsk milliardopkøb

30. juni 2020 havde Heimstadens portefølje bestående af investeringer – stort set udelukkende boliginvesteringer – i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Holland og senest Tjekkiet en bogført værdi på 135 milliarder svenske kr. – godt 97 milliarder danske kr. – mod 114 milliarder svenske kr. 30. juni 2019.

Læs mere i Heimstaden fortsætter hidsig vækst – tæt på ejendomsinvesteringer for 100 milliarder kr.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder