Illustration: Årstiderne Arkitekter

Niam og Birch i endnu en trecifret millionhandel

Birch Ejendomme, der udvikler og opfører ejendomme i større danske vækstbyer i Jylland, på Fyn og Sjælland, har solgt endnu en ejendomsportefølje til den svenske ejendomsfond Niam.

Det er parternes anden større transaktion i år, efter Niam i maj købte en 15.200 kvm stor ejendomsportefølje med tre ejendomsprojekter på samlet 15.200 kvm fordelt på 150 boliger i Vejle, Randers og Fredericia.

Læs mere i Niam køber tre ejendomsprojekter på samlet 15.200 kvm – se pris

Den nye handel omfatter også en portefølje på tre ejendomsprojekter, der samlet udgør cirka 9.450 kvm rækkehuse i Horsens og Langå.

Projekterne overtager Niam færdigopførte på turnkey-basis. Det første projekt i Langå er færdigopført og overdraget, mens de øvrige to projekter i Horsens færdiggøres og overdrages i sommeren 2021.

145.000 kvm siden 2017
Projekterne i Horsens er en del af et større område, som Birch Ejendomme udvikler i samarbejde med ejendomsudvikleren 1927 fra Aarhus, og er de første to etaper af i alt otte byggefelter i det nye boligområde Nørrestrand, som bliver færdigudviklet over de kommende år.

Nørrestrand er ét af to nye boligområder i Horsens Kommune, som Birch Ejendomme udvikler og opfører. Det andet projekt, Rantzausbakke, ligger ved Bygholm Sø, hvor der opføres i alt cirka 400 boliger med en gennemsnitsstørrelse på 80 kvm, der bliver opført etapevist i de kommende år.

Siden 2017 har Niam købt 145.000 kvm boliger af Birch Ejendomme.

Selskaber inde over handlen
Frasalget flugter med Birch Ejendommes strategiske fokus, som omfatter udviklingen og opførelsen af boligudlejningsejendomme – og den Silkeborg-baserede koncern har flere projekter i pipelinen.

Birch Ejendomme har udviklet ejendomsprojekterne i samarbejde med Årstiderne Arkitekter og Sweco, og er på rådgiversiden blevet bistået af Advokatkompagniet i Silkeborg.

Læs også Bundlinjen i Birch Ejendomme mere end halveret til 27 millioner kr.

Læs også Ny ejerkreds skal kickstarte Birch Ejendommes ekspansion uden for Jylland

Fakta: Birch Ejendomme

– Birch Ejendomme er en familieejet virksomhed, som I dag ejes og drives af de fem partnere, René Birch, Thomas Bertelsen, Peder Østergaard, Thomas Bøgild-Jakobsen og Kenneth Biirsdahl

– Birch Ejendomme administrerede 1. januar 2020 over 2.000 boliger og bygger mere end 1.200 lejeboliger om året, som virksomheden selv drifter eller sælger

– Birch Ejendomme har siden 2017 opført og solgt 45 projekter svarende til 280.000 kvm til en bred skare af institutionelle og private investorer – både danske og internationale

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder