Standard Life køber C.F. Møllers hovedsæde i Aarhus for 234 mio. kr.

Den engelske investeringsfond Standard Life Investment har på vegne af European Club II købt et af de markante vartegn i Aarhus, Europahuset. Prisen for Europahuset på Europaplads er 234 millioner kr.

Den meget synlige ejendom på Europa Plads er på 9.776 kvm, hvoraf 4 etager eller 3.000 kvm er ledige. Ejendommens hovedlejer er arkitektfirmaet C.F. Møller med 3.500 kvm. Europahuset har tidligere ligget i den lidt døde ende af Åen, hvor der ellers ligger mange restauranter, men 1. juni åbnede Aarhus’ nye multimediehus, som allerede i oktober måned er blevet besøgt af mere end 500.000 besøgende. Det ligger lige overfor Europahuset og betyder, at der fremadrettet kan komme et helt andet people flow på pladsen og i området.

Standard Lifes plan er da også, at de 4 tomme etager vil blive udviklet til nye moderne kontorer, mens stuen og 1. sal bliver udviklet til restauration og cafe. 

– Vi er meget glade for at få mulighed for at arbejde med ejendommen. Det er en fantastisk beliggenhed og med den udvikling, der sker i Aarhus i disse år, så ser vi en stor mulighed for at fremtidssikre ejendommen de næste mange år, siger Jesper Damborg fra Capital Investment,  som har været rådgiver for Standard Life Investment, og som skal forestå udviklingen af ejendommen fremadrettet.

Sælger er den kendte aarhusianske ejendomsmand Hans Lorenzen, der i juni også solgte Regina bygningen på Gågaden i Aarhus. Han er kendt for en række markante ejendomme herunder City Tower, hvor han selv har en lejlighed på knap 700 kvm., og hvor Bech-Bruun og Deloitte har hovedkontor. 

Mens Regina bygningen blev købt i juni er der først blevet skrevet under på Europahuset i denne uge. Tilsammen udgør de to ejendomme en af de største udenlandske investeringer i Aarhus. Da vi for et par uger siden omtalte salget af Reginahuset skrev vi, at det var den største udenlandske investering i Aarhus, men redaktionen er efterfølgende blevet gjort opmærksom på, at selvom norske KLP Ejendomme har dansk kontor, så er de retteligt en norsk investor. Og KLP købte nemlig i 2012 ejendommen, der huser blandt andet Scandic City Hotel, og Eventyrsport i centrum af Aarhus af Norcap for 415 millioner kr. 

Læs også Central Aarhus-ejendom solgt til global investor

Plesner har været juridisk rådgiver for køber og CBRE har været rådgiver for sælger i denne transaktion.
ALECTIA har været due diligence rådgiver på denne handel.

Mød Jesper Damborg og hør mere om Standard Lifes betingelser for at investere i Aarhus på konferencen Erhvervs- og boligmarkedet i Aarhus den 1. december. Se hele programmet og de øvrige talere og tilmeld dig her.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder