Esbjerg. Foto: Presse

Familieejet investor tager næste skridt i generationsskifte

Esbjerg-investoren Erik Bank Lauridsen, der har skabt en formue på Cocio og har et lod i milliardvirksomheden Systematic, tager nu yderligere et skridt i et generationsskifte, som har været undervejs i årevis.

Det skriver dagbladet Børsen.

Nyt regnskab fra familiens holdingselskab, der indeholder investeringer i ejendomme, hoteller og virksomheder, viser, at 68-årige Erik Bank Lauridsens børn i 2019 har fået en større ejerandel af formuen, eftersom der i løbet af året er lavet et generationsskifte af 30 procent af aktierne i holdingselskabet, så de tre børn nu ejer 25 procent af selskabet mod tidligere 15 procent.

– Jeg holder lidt mere fri, end jeg har gjort tidligere, siger Erik Bank Lauridsen, der nu bruger mere tid på familiens investeringer i hoteller og bryggeri, til Børsen.

Sønnen Per Bank Lauridsen fungerer som højre hånd for Erik Bank Lauridsen og tager sig i dag af store dele af den daglige drift samt projektudvikling.

I 2019 voksede egenkapitalen i E. Bank Lauridsen Holding til 390 millioner kr. efter et resultat på 51,1 millioner kr. før skat mod et overskud på 37,5 millioner kr. i 2018.

Seneste årsregnskaber – E. Bank Lauridsen Holding

Kilde og tabel: E. Bank Lauridsen Holding A/S’ årsrapport 2019

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder