Sophie Hæstorp Andersen på den danske Mipim-stand i Cannes. Foto: Thorbjørn Hansen/Kontraframe.

Minister undersøger Oslomodellen

Boligminister Sophie Hæstorp Andersen (S) åbner nu igen op for Oslo-modellen.

Det sker i et interview med TV 2 Kosmopol.

– Jeg synes, at det er en rigtig spændende model. Vi er lige nu ved at undersøge fordele og ulemperne ved den, siger hun til mediet.

Hæstorp Andersen har som overborgmester i København talt varmt for den norske model, hvor man kan købe halvdelen af en bolig og leje den anden. Målet med ordningen er at give flere mulighed for at købe sig ind i storbyer som f.eks. Oslo og København.

For at modellen komme i spil i Danmark kræver det dog, at der kommer en lovændring. Det arbejde står Sophie Hæstorp Andersen nu selv i spidsen for som minister for området.

Op til regeringsrokaden gik først Hæstorp Andersen som overborgmester i København og kort efter Pernille Rosenkrantz-Theil som boligminister i medierne, for at tale varmt for modellen. Udmeldingerne kom som optakt til det boligpolitiske udspil som har været på regeringens tegnebræt, siden den blev dannet.

Men siden regeringsrokaden har der været stille fra Sophie Hæstorp Andersen i forhold til Oslomodellen. Estate Media har for få uger siden forsøgt at række ud til hende, men dengang lød svaret, at ministeren ikke havde nogen kommentar til, hvad der skulle ske i forhold til Oslomodellen.

Til TV 2 Kosmopol siger Hæstorp Andersen videre, at det har gjort “kæmpe indtryk” på hende, at se, hvordan mennesker med såkaldte almindelige indkomster ikke længere har råd til at købe boliger i storbyer som Stockholm, London, Oslo og Amsterdam.

Samtidig indikerer hun, at regeringen inden længe med et nyt politisk udspil, der skal afværge, at personer med gennemsnitlige lønninger bliver presset ud af byen.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder