Christian Fladeland. Foto: Heimstaden Danmark

Fladeland: Pas på du ikke falder for titlen

Allerede som 34-årig havde Christian Fladeland markeret sig i den danske ejendomsbranche. Faktisk mere end den danske. Efter knap 11 år hos Colliers stod han i 2020 i spidsen for Heimstaden i København. Et ansvar og en udvikling, der fik ham på Estate Medias talentliste Ung i Ejendom 2020.

I forbindelse med Ung i Ejendom 2024, hvor man nu kan indstille sin kandidat via det her link, har vi bedt Christian Fladeland, der i dag er co-ceo i Heimstaden, svare på fire spørgsmål, der sigter mod at inspirere og give perspektiver til både unge og gamle i branchen.

Hvad er det vigtigste du har lært i din karriere?
– Det følgende bliver sagt med stor kærlighed og respekt for ejendomsbranchen. Jeg startede som studentermedarbejder hos Sadolin & Albæk i 2007, og siden den tid mener mange, at der er sket en betydelig professionalisering af branchen. Det kan nogle gange lyde, som om man ikke var professionelle før, men jeg mener snarere, at man har bygget flere lag ovenpå. Der var – og er stadig – mange dygtige ejendomsfolk, men branchen var måske ikke kendetegnet ved en udtalt analytisk eller finansiel tilgang.

I takt med at ejendomme i stigende grad blev betragtet som et traditionelt finansielt aktiv, og flere professionelle investorer søgte mod sektoren, blev det nødvendigt at tilføje disse ekstra lag. Samtidig opstod der muligheder for en ‘ny’ generation i ejendomsbranchen i kølvandet på finanskrisen, som kunne supplere den klassiske faglighed med denne nye type af kompetencer.

Det er fortsat centralt at have respekt for de traditionelle ejendomsdyder og ikke lade regnearkene alene diktere retningen. For at blive en ‘komplet’ ejendomsinvestor er det vigtigt at være ydmyg i sin udvikling og erkende, at man skal mestre begge dele.

Hvilket råd ville du give til unge i branchen?
Find et job, hvor du kan udvikle dig og lære. Det kan være fristende at vælge et nyt job med en flot titel eller en højere løn, men i det lange løb er det langt mere værdifuldt – både økonomisk og personligt – at vælge et sted, hvor du kan udvikle dine kompetencer og opbygge værdifuld erfaring.

Hvad er du mest stolt af at have opnået i din karriere ind til nu?
Jeg er mest stolt af den tillid, jeg har fået gennem min karriere, allerede fra en ganske ung alder. I de (to) virksomheder, jeg har arbejdet i, har jeg formået at bryde med traditionelle karriereveje og taget nogle ganske store skridt fremad. Det er noget, der har vakt en vis undren i branchen, har jeg selv mærket.

Jeg er også bevidst om, at held og tilfældigheder har spillet en rolle i min relativt hurtige fremgang i de organisationer, jeg har arbejdet for. Alligevel tillader jeg mig at tage en vis del af æren for den rejse, der har ført mig til, hvor jeg er i dag.

At jeg fremhæver at jeg har været i to virksomheder, er heller ikke tilfældigt. Det hænger tæt sammen med mit ovenstående råd til unge i branchen: mulighederne opstår der, hvor du er. Griber du dem, kan du nå langt uden at skulle søge nye steder hen. Husk at bruge tiden på at fokusere på din personlige og faglige udvikling frem for løn, prestige eller titler.

Hvad har været den største udfordring?
Jeg er sikkert ikke alene om at skulle finde en god og bæredygtig balance mellem arbejde og familieliv. Min familie synes nok, at jeg arbejder lige rigeligt, men det er en udfordring, som mange oplever – især når ens arbejde også er ens store passion. Jeg har ikke oplevet det som en egentlig udfordring, men jeg er bevidst om – især som børnene bliver ældre – at valg altid indebærer fravalg.

For mig handler det om at minde sig selv om, at man ikke kan nå alt. Når man vælger noget til, skal man undgå at bruge mental energi på det, man vælger fra.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder