Ingen har budt på byggegrund i Esbjerg. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Ingen har budt på stor byggegrund

I centrum af Esbjerg ligger Museumspladsen.

Tæt på gågaden og banegården.

Pladsen huser både et museum og et bibliotek.

Planen var, at der på pladsen også skulle være 123 boliger.

Men ingen har budt på projektet “Bibliotekshaven” på Museumspladsen 42 i Esbjerg, der i marts 2024 blev udbudt af Esbjerg Kommune i samarbejde med EDC Erhverv Poul Erik Bech og advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius.

Det skriver Jydskevestkysten. 

Projektet kan rumme op til 13.500 kvm. Derfor kommer det bag på borgmesteren, at ingen har vist interesse for grunden.

– Vi havde da budt det ud i forventning om, at det kastede interesse af sig i form af en investor til et helt enestående projekt, det siger sig selv.  Nu kommer vi til at forholde os til, hvad der videre skal ske, når Økonomiudvalget får en konkret sag på dagsordenen, hvor vi skal forholde os til,  om vi skal klappe hesten i nogle år, eller hvad vi skal, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) til Jydskevestkysten. 

Andet billede 
I København ser billedet dog markant anderledes ud. Her mangler man så mange byggeretter, at By & Havns adm. direktør, Anne Skovbro, er bekymret, fordi selskabet ikke har nogen boligbyggeretter til salg i øjeblikket. Og der er heller ikke udsigt til, at det ændrer sig i løbet af de kommende måneder. Lokalplanerne er forsinkede.

Og det er et problem. Ikke blot for By & Havn, men også for København, som mangler boliger.

Stort set samtidig med Anne Skovbros udmelding, foreslår Enhedslisten, at de vil have nedbragt ventetiden på nye lokalplaner.

Helt konkret foreslår Enhedslisten, at Teknik- og Miljøforvaltningen vender tilbage med en handleplan for, hvordan ventelisten og dermed ventetiden kan nedbringes. Det skal behandles på et møde i forvaltningen mandag 30. september.

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder