Tidligere kontorchef i Forsvarets Ejendomsstyrelse dømt for bestikkelse. Foto: Google Maps.

Tidligere kontorchef i Forsvarets Ejendomsstyrelse dømt for bestikkelse

Vestre Landsret har 16. september idømt en tidligere kontorchef i Forsvarets Ejendomsstyrelse, nu Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, seks måneders betinget fængsel og samfundstjeneste for medvirken til mandatsvig “af særlig grov beskaffenhed” og for at have modtaget bestikkelse.

Det oplyser Anklagemyndigheden.

Den 68-årige tidligere kontorchef har i tre tilfælde fra januar 2014 til december 2019 ladet Forsvarets Ejendomsstyrelse betale for et køkken, en markise og hvidevarer til sit sommerhus.

Den pågældende kontorchef havde på daværende tidspunkt også ansvaret for at godkendte tilbud og fakturaer fra leverandører til vedligeholdelsesprojekter i styrelsen.

Retten har også dømt to leverandører for at have medvirket til mandatsvig og have ydet bestikkelse til både den nu dømte kontorchef og en tidligere projektleder i Forsvarets Ejendomsstyrelse. Alle tre skal udover straffene betale erstatning til Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Af Danmarks domstole fremgår det, at Landsretten ved strafudmålingen lagde vægt på, at kontorchefen var en højtstående embedsmand med vidtgående dispositionsbeføjelser, og at han i tre tilfælde havde formået en underordnet ansat til at begå mandatsvig med henblik på, at han selv opnåede en uberettiget vinding.

– Jeg er tilfreds med dommen, der viser, at det er meget alvorligt, når offentligt ansatte tager mod bestikkelse og bruger deres position til personlig vinding. Det går både ud over skatteborgerne, der i sidste ende betaler for varerne, men også tilliden til de offentlige myndigheder i det hele taget, siger anklager fra Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet (SSK), Jens Kjærgaard.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder