Stifter og ejer Andreea Kaiser, Alfa Development.

– Vi står midt i en boligkrise

– Det største problem lige nu er, at udviklerne mærker et enormt pres på indtjeningen, siger stifter og ejer af Alfa Development Andreea Kaiser i interviewet med Estate Media optaget på Ejendomsdagene, hvor hun også forklarer om den akutte boligkrise i Danmark.

Sammen med sin mand Ludvig Find har hun gennem 20 år udviklet boliger i Danmark. Med international inspiration har de opfundet et nyt koncept, der både giver folk gode lejligheder og samtidig betyder, at kontor, gæsteværelse og samlingsrum for den store familie er i fællesområder.

Konceptet, Living by Alfa, åbnede første gang i Rødovre og er blevet en succes. Alle lejligheder er udlejet, og der er en massiv venteliste.

Andreea Kaiser og Ludvig Find har brugt en del af deres overskud fra Alfa på at sætte 100 millioner kr. ind i en fond, der skal understøtte biodiversitet over hele verden.

– Vi bygger nogle af de steder i verden, hvor biodiversiteten er lavest; nemlig i Danmark. Det vil vi gerne bøde på her, men også understøtte initiativer til at bevare arter nogle af de steder i verden, hvor biodiversiteten er størst, siger Andreea Kaiser, inden hun i interviewet giver et helt konkret råd til, hvor man helt lavpraktisk bør sætte ind som udvikler på et område, hvor beboerne også gerne vil betale for det.

Alfa Development blev stiftet i 2006, og i dag er aktiviteterne centreret omkring København, Aarhus, Stockholm og Malmø. Udviklingsselsskabet er del af et netværk af virksomheder, hvor Alfa Ventures investerer i proptech start-up virksomheder med fokus på bæredygtighed, biodiversitet, menneskers livskvalitet og teknologi og Alfa Ventures blev etableret i 2021 med henblik på at bidrage til en transformation i ejendomsbranchen mod en mere bæredygtig, brugerorienteret og digital fremtid.

I 2022 stiftede Andreea Kaiser og Ludvig Find Planetary Responsibility Foundation med et indskud på 100 millioner kr. Fondens formål er at beskytte og genoprette natur og biodiversitet gennem investeringer i projekter og videndeling. Hvert år bliver en del af overskuddet i Alfa Development overført til fonden.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder