Pernille Rosenkranz -Theil. Foto: Børne-og undervisningsministeriet.

Rosenkrantz-Theil skeptisk over for Lynetteholm

Den tidligere minister og nu mulige overborgmesterkandidat Pernille Rosenkrantz-Theil er skeptisk over for det store Lynetteholm-projekt, hvor tusindvis af boliger skal bygges på en ny ø i havet ud for København.

Det skriver Ritzau.

Lynetteholm har ellers været en mærkesag for de socialdemokratiske politikere på rådhuset.

Pernille Rosenkrantz-Theil har tidligere udtrykt bekymring over miljøpåvirkningen af det nye projekt.

– Man kan godt få mig overbevist om visdommen i det her projekt, hvis man vælger at gå en vej, hvor man bygger med udgangspunkt i, hvem vi er i København, og hvad vi har brug for, i stedet for at tænke i regnemodeller for at tiltrække de familier, der lægger flest skattekroner, siger hun til Ritzau.

Projektet skal være til gavn for flest mulige københavnere. Og der er for mange projekter, hvor man ikke har taget udgangspunkt i, hvad København er. Eksempelvis Ørestad, hvor mange af boligerne er privat udlejning, forklarer hun til Ritzau.

Helt essentielt
Men netop de politiske beslutninger er helt essentielt for at komme videre med projektet. Det sagde adm. direktør i Refshaleøens Ejendomsselskab, Jes Transbøl, for få dage siden til Estate Media. 

– Lige nu er vi afhængige af, at stat og kommune får truffet de nødvendige beslutninger i forhold til Østlig Ringvej og metro. Det er helt afgørende for den videre proces med at udvikle området, sagde han.

Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn igangsatte i januar 2023 en toårig offentlig proces i tre faser for at skabe det bedst mulige visions-, idé og plangrundlag for videreudviklingen af Refshaleøen. Fem teams med nogle af de førerende arkitektfirmaer og rådgivere er udvalgt til at komme med deres bud på en kommende struktur- og masterplan for området.

Planen er, at de skal gå i gang i januar, og at vinderen vil blive udråbt efter sommeren 2025. Men det kræver, at der bliver taget nogle politiske beslutninger.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder