En ejendomsmægler fra Home er lige nu genstand for kritik. Foto: Wikipedia.

Hemmelige optagelser viser ejendomsmægler bryde loven

En ejendomsmægler fra Home er lige nu genstand for kritik.

Det sker, efter DR-programet Kontakt har afsløret, at en ejendomsmægleren fra Home på Frederiksberg, har modtaget penge fra en køber, selvom han stod for at sælge lejligheden og altså repræsenterede sælger. Det skriver DR.

Det er i strid med loven, vurderer professor på Aalborg Universitet, Carsten Munk-Hansen. Man kan kun varetage enten sælger eller købers interesse, siger han til DR.

Sælgeren af lejligheden har optaget samtaler med køber, der afslører, at ejendomsmægleren før har modtaget penge for at sælge lejligheder.

Lavere pris 
Det er ikke det eneste, optagelsen afslører.

For mens sælger ikke er hjemme, anbefaler en anden mægler fra samme Home-afdeling en køber en meget lavere pris, end den lejligheden er udbudt til – uden sælger har accepteret prisen.

– De står jo faktisk og forhandler om, hvad der skal forsøges at køres igennem overfor sælger, siger Niels Erlandsen, der er formand for Danske Boligadvokater til DR.

Home Frederiksbergs indehaver Kristian Koefoed skriver til DR, at det er et “no go” at modtage penge fra en potentiel køber, og at der aldrig må herske tvivl om, at de er sælgers repræsentant.

De har derudover undskyldt over for kunden, frasagt sig vederlag og foretaget en disciplinær sanktion i forhold til medarbejderen, som ikke længere er ansat.

Mægleren, der foreslog køber en anden pris, har også modtaget en fornøden sanktion, lyder det. Derudover skriver Home, at der var flere fremvisninger af lejligheden, men at ingen ønskede at købe den til den højere pris.

Også ejendomsmæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech er under beskyldninger i DR-dokumentaren, der kan ses på DR TV i dag.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder