Christian Fladeland. Foto: Heimstaden Danmark

Christian Fladeland: Vi er forsigtige optimister

Heimstadens danske co-ceo, Christian Fladeland, ser gode tegn i udviklingen af markedet.

– Vi er forsigtige optimister i forhold til resten af 2024. Vi forventer at renterne falder mere, og at der kommer yderligere momentum i forhold til rentenedsættelser i det kommende kvartal. Derudover ser vi også en begyndende bedring i ejendomsmarkedet i horisonten, siger han i forbindelse med Heimstadens præsentation af halvårsregnskabet.

Den svenske ejendomsgigant, der også har mange aktiver i Danmark, kommer ud med et overskud på 170 millioner svenske kr. for årets første seks måneder mod et underskud på 3,7 milliarder svenske kr. i samme periode i sidste år.

En stor del af det forbedrede resultat skal findes i øgede renteindtægter og valuta-transaktioner i andet kvartal. Forhold der resulterer i et overskud på 1,5 milliarder svenske kr. i kvartalet mod et minus på 2,8 milliarder kr. i samme periode sidste år.

Heimstaden oplyser til Estate Media, at renteindtægterne hovedsageligt stammer fra fra interne lån og kontantbeholdninger, mens valutakursen er positivt påvirket af kursen på den svenske kr.

Mens der er fremgang på bundlinjen, så står det lidt mere stille i forhold til driften. Heimstaden har frem til regnskabets offentliggørelse et under på 212 millioner svenske kr. på driften, hvilket stort set flugter med underskuddet på 222 millioner svenske kr. fra samme periode sidste år.

Co-ceo, Helge Krogsbøl, fremhæver udviklingen i en udtalelse til regnskabet.

– Vi har reduceret vores omkostninger og leverer en all-time high indtjenning på husleje med lige under fire milliarder svenske kr., siger han og understreger, at selskabet har mødt dets finansielle mål ind til videre i 2024.

Privatiseringsplan har indbragt 4 milliarder svenske kr.
I løbet af 2023 var der uro om Heimstaden, hvor der blandt andet blev sat spørgsmålstegn ved selskabets økonomi. Både Helge Krogsbøl og Christian Fladeland var i den forbindelse ude og afvise, at der skulle være fundamentale problemer.

Det var dog tydeligt, at selskabet tabte en del på bundlinjen i 2023.

Et af initiativerne til at få vendt skuden var, at Heimstaden begyndte at frasælge flere af deres lejligheder stykvis.

Den plan er stadig under eksekvering og indbragte selskabet i de første seks måneder en indtægt på 2,8 milliarder svenske kr.

– Vi ser svagt stigende ejendomspriser og vores privatiseringsplan fortætter med at levere solidt. Siden vi begyndte har den indbragt os 4 milliarder svenske kr., siger Christian Fladeland.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder