Adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen A/S. Foto: FB Gruppen.

Topcheferne med Hans-Bo Hyldig: – Der er en række udfordringer i markedet lige nu

– Det bliver igen i år ikke til så meget ferie – der er travlt på kontoret, siger adm. direktør i FB Gruppen Hans-Bo Hyldig til Estate Media i serien “Topcheferne”.

Her stiller vi fem spørgsmål til en række topchefer fra ejendomsbranchen.

FB Gruppen udvikler, bygger og sælger boliger i Storkøbenhavn og kunne i 2023 fejre 20 års jubilæum. Selskabet står bag projekter som Grønttorvet i Valby, hvor de sidste byggerier er afsluttet. Det er blevet til en bydel med 3.000 boliger. Også bydelen Søkvarteret i Hedehusene er under udvikling, og bliver til et boligområde med 1.600 boliger. I 2024 forventer FB Gruppen at aflevere 900 boliger.

Men Hans-Bo Hyldig er, som mange andre i branchen, udfordret af de stigende afkastkrav hos investorene. Det afspejlede sig også i regnskabet for 2023, hvor FB Gruppen kom ud med et resultat før skat på 300 millioner kr. Det er halvdelen af resultatet i 2022, som lød på 627 millioner kr.

Hvad har gjort dig mest stolt i dit arbejdsliv det seneste år?
Fælleshuset Plads 23 på Grønttorvet har netop fået Københavns Kommunes ”Bygningspræmieringspris 2024”. Det er den femte pris, vi modtager for Grønttorvet, dels for bygningerne og dels for området som helhed. Prisen kom få måneder efter, at Grønttorvet blev tildelt ”Blandet By-prisen” af Landsbyggefonden og Byrummonitor.

Hos FB Gruppen tolker vi priserne som anerkendelser af de værdier og den helhedsorienterede tilgang, vi stræber efter at indarbejde i visionerne for et område. Det gør mig utrolig stolt – både på mine egne og på vores medarbejderes og samarbejdspartneres vegne.

Hvad er din største arbejdsmæssige udfordring lige nu?
Behovet for boliger i god kvalitet, der er til at betale for de fleste, er fortsat stort – især i Hovedstadsområdet og de større byer. Vi har i en årrække bygget cirka 900 boliger om året, og det niveau vil vi gerne fortsætte med, så vi kan yde vores bidrag til at dække efterspørgslen.

Men der er en række udfordringer i markedet lige nu. Den ene er stigning i afkastkravene hos investorerne, der har reduceret salgsprisen med fem til otte procent. Den anden er kravene til at bygge en vis procentdel almene boliger inden for rammebeløbet. Og den tredje er urealistisk høje grundpriser i flere kommuner. I FB Gruppen er det vores ambition at ramme den brede del af markedet ved at udvikle helhedsorienterede, mangfoldige og arkitektonisk spændende bydele og byrum. Vi ønsker derfor ikke at gå på kompromis med hverken den arkitektoniske og byggetekniske kvalitet af boligerne eller de grønne værdier i fællesområderne.

Så min største arbejdsmæssige udfordring lige nu er at skaffe projekter, hvor businesscasen hænger sammen for os alle. Men vi er tålmodige og slår derfor kun til på et projekt, når vi kan se, at det opfylder både de bløde og de hårde værdier hos os.

Hvad er den næste milepæl for FB Gruppen?
Gennem mange år var vores strategi ”køb-byg-sælg”, men i de senere år har vi opbygget en portefølje af egne boliger. Lige nu har vi omkring 500 boliger på egne bøger, og den andel skal øges.

Samtidig skal vi fortsætte vores generelle vækst gennem udvikling af nye koncepter og produkter – ikke blot i Hovedstadsområdet og i udvalgte byer på Sjælland, men i hele Danmark. Det gør vi blandt andet gennem Udviklingsselskabet for Billige Boliger, der har til formål at understøtte udvikling af betalbare boliger og andelsboliger. Og senest via partnerskabet med Holmsø Boligresorts om at udvikle og bygge seniorboliger i hele Danmark.

Hvad er den seneste bog, du har læst?
Det er ”Kapitalen” af den franske økonom Thomas Piketty – eller rettere; jeg er i gang med at læse den. Forfatteren har helt klart et andet politisk ståsted end jeg, men han skriver godt og argumenterer godt for sine synspunkter. Det har jeg stor respekt for – og samtidig giver det mig en ny viden. Jeg elsker at lære nyt.

Hvor går ferien hen i år? 
Det bliver igen i år ikke til så meget ferie – der er travlt på kontoret. Men det bliver til en uge med familien i Baskerlandet og så et par arbejdsuger på gården.

Estate Media går denne sommer tæt på en række topchefer i ejendomsbranchen. Læs de andre portrætter her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder