Frederik Barfoed, adm. direktør, Barfoed Group. Foto: Barfoed Group.

Topcheferne med Frederik Barfoed: Den dag vil jeg aldrig glemme

– Det var en dag den 3. maj 2024, hvor vi havde mere end 200 gæster på Munkebjerg Park, som jeg aldrig glemmer.

Sådan siger Frederik Barfoed om Munkebjerg Park på Fyn, som er den første bydel i hele Danmark, der er DGNB-certificeret, til Estate Media i serien “Topcheferne”.

Her stiller vi fem spørgsmål til en række topchefer fra ejendomsbranchen.

Det fynske ejendoms- og udviklingsselskab Barfoed Group har en ejendomsportefølje på mere end 10 milliarder kr. Sidste års regnskab bød på sorte tal – dog i mindre skala end året før. Selskabet har – som hele branchen – været påvirket af de høje renter, som har ført til, at man har nedskrevet ejendomme.

Barfoed Group kom ud af 2023 med et overskud på 87 millioner kr., som er over en halvering af resultatet fra 2022, der lød på 213 millioner kr. Ejendomsselskabet har haft en pæn stigning i lejeindtægter, der ligger i niveauet 546 millioner kr. Derudover forklarer selskabet, at stigningen i lejeindtægter er positivt påvirket af, at de har købt en række ejendomme, der tidligere var ejet af ejerfamilien i privat regi.

Hvad har gjort dig mest stolt i dit arbejdsliv det seneste år?
Det er uden tvivl, at det lykkedes os at få bydelen Munkebjerg Park DGNB-certificeret som den første hele bydel i Danmark. Det er jeg utrolig stolt af, og det har på alle måder været en meget krævende proces i et tæt samarbejde med vores eksterne rådgiver-teams. Det var en dag den 3. maj 2024, hvor vi havde mere end 200 gæster på Munkebjerg Park, som jeg aldrig glemmer.

Hvad er din største arbejdsmæssige udfordring lige nu?
Det er faktisk at have timer nok i døgnet til at være tæt på vores projekter og større renoveringer. Jeg nyder meget at være med til at sætte et personligt præg på udviklingen af vores ejendomme, og lige nu har vi travlt, så weekenderne har længe været en del af arbejdsugen. Men det er spændende.

Hvad er den næste milepæl for Barfoed Group?
Min næste vigtige milepæl er den endelige færdiggørelse af bydelen Munkebjerg Park, hvor vi i etaper over de kommende år vil bygge yderligere 300 lejeboliger til egen portefølje og 8.000 kvm kontor/butik/hotel. Det forventer jeg er færdigt om cirka tre år, og så vil værdien af bydelen forventeligt være omkring 2,5 milliarder kr.  – det bliver nok det største enkeltprojekt jeg kommer til at lave i min tid i Barfoed Group.

Hvad er den seneste bog, du har læst?
Det er bogen om målmandslegenden Lars Høgh – “Der er antal på alt.” Lars var en fantastisk person med et stort hjerte og et meget positivt menneskesyn, som jeg havde fornøjelsen af at lære at kende. Lars er stadig meget savnet af mange, og hans indstilling til livet og hans sygdom var meget forbilledlig.

Hvor går ferien hen i år? 
Ferien går hver sommer til Sydfrankrig, hvor jeg nyder at sejle rundt langs Cote d’Azur. Sejladsen er mit store frirum og min meget store interesse.

Estate Media går denne sommer tæt på en række topchefer i ejendomsbranchen. Læs de andre portrætter her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder