Nordicals adm. direktør Erik Andresen. Foto: Nordicals.

Nordicals giver status: 15 procent foran omsætningen

Erhvervsmægleren Nordicals er 15 procent foran omsætningen for samme periode sidste år.

Det fremgår af en status fra erhvervsmægleren fra første halvdel af 2024.

– Vi har haft travlt i første halvår af 2024, og det har også resulteret i en pæn vækst i vores omsætning, siger adm. direktør, Erik Andresen.

Han forklarer, at man har oplevet stor efterspørgsel på vurderinger og rådgivning.

Selvom Nordicals har oplevet en fremgang i omsætningen, har de ikke kunnet registrere en stigning i den samlede transaktionsvolumen – dermed er den stort set den samme som sidste år.

– Vi kan konstatere, at bruger- og lejemarkedet har bevaret en høj kadence, tilføjer Erik Andresen.

Dyk i regnskab
Nordicals sidste regnskab for 2023 tog et dyk og landede på 34 millioner kr. før skat mod 48 millioner kr. i 2022. Omsætningen landede på 171 millioner kr.

– Resultatet bærer naturligvis præg af, at vi har set et omsætningsfald det seneste år på grund af den lave aktivitet på transaktionsmarkedet. Vi har prioriteret at bevare vores medarbejderstab, – det er grundlæggende vores vigtigste aktiv, – og derfor har vi helt naturligt set et fald på bundlinjen, sagde adm. direktør, Erik Andresen i forbindelse med resultatet.

Optimistisk
Selvom erhvervsmægleren endnu ikke har set en stigning i transaktionsvolumen, er man optimistisk.

– Når vi ser på vores nuværende pipeline, så er der god grund til optimisme. Vi har haft travlt indtil nu, og det ser ud til at fortsætte efter sommerferien. Derudover ser vi flere tegn på, at markedet så småt er i bedring uden, at vi dog skal forvente en markant opblomstring på transaktionsmarkedet, siger Erik Andresen.

Han peger blandt andet på de nye regler om generationsskifte.

–  Når det ændres, bliver det muligt for ejere af udlejningsejendomme og ejendomsselskaber at anvende reglerne om skattemæssig succession, og dermed lette den økonomiske byrde ved overdragelse af deres virksomhed til børn eller nærtstående, siger Erik Andresen.

De nye regler om generationsskifte for ejendomsselskaber betyder, at ejere af udlejningsejendomme eller ejendomsselskaber ikke skal betale samme skat, hvis man sælger til et familiemedlem, som hvis man solgte til en fremmed.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder