Aarhus får nyt atletikstadion og Spor- tens Hus. Illustration: AART Architects.

Vinderne af nyt atletikstadion fundet

Mandag blev det afsløret, hvem der har vundet konkurrencen om at opføre to nye sportsfaciliteter i Kongelunden i Aarhus.

Det drejer sig om et nyt atletikstadion og Sportens Hus.

Det er entreprenøerne Raundahl og Moesby og M. J. Eriksson, der skal stå for opførelsen, med støtte fra arkitektvirksomheden Aart Architects og ingeniørvirksomheden Niras.

– Projektet har med al tydelighed læst stedet godt, så vi kan se frem til et projekt, der vil føje sig smukt ind blandt de øvrige bygninger, samtidig med at brugernes behov er forstået. Man kan trygt begynde at glæde sig, siger borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S).

Det nye atletikstadion får en tribune med plads til 1500 tilskuere. Projekterne skal efter planen stå færdige i løbet af 2026.

De nye faciliteter er en del af en opdatering af Idrætsbyen i Kongelunden, der også indbefatter et nyt fodboldstadion.

– Det er et projekt, der har et stort fokus på bæredygtighed, og det er meget vigtigt, at vi renoverer og genbruger, hvor det er muligt. Samtidig glæder jeg mig også over, at projektet imødekommer brugernes behov, lyder det fra rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Nicolai Bang.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder